loading
close
SON DAKİKALAR

''2 milyon öğrenciyi Anayasa Mahkemesi'ne başvurmaya çağırcağız''

''2 milyon öğrenciyi Anayasa Mahkemesi'ne başvurmaya çağırcağız''
Tarih: 18.04.2014 - 18:29
Kategori: Siyaset

Uşak milletvekili Yılmaz, ''2 milyon öğrenci ve veliyi bireysel başvuru konusunda Anayasa Mahkemesi’ne başvurmaya çağıracağız''

Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sorularının kamuoyuna açıklanması için öğrenci ve velileri Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruya çağıracaklarını söyledi.

Uşak Milletvekili Yılmaz, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Çorum Milletvekili Tufan Köse ile düzenlediği basın toplantısında, 23 Mart’ta yapılan YGS sorularının kamuoyuna açıklanmamasını eleştirdi.

Bu durumun, hatalı sorular olup olmadığının tespit edilmesinin önüne geçtiğini, ilan edilen sonuçların denetlenmesini engellediğini savunan Yılmaz, sınavı gerçekleştiren ÖSYM’nin son dönemde şaibeli sınavlar nedeniyle güvenilirliğini yitirdiğini ileri sürdü.

Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Hem kendi çocuklarımızın haklarının korunması hem de 2 milyon öğrencinin ve velilerinin istediklerinin yerine gelmesi için girişimlerde bulunmaya karar verdik. Soruların açıklanmasıyla ilgili bir dilekçeyi ÖSYM Başkanlığı’na vereceğiz. Ardından eğer buradan bir sonuç elde edemezsek Sayın Milli Eğitim Bakanı ve Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmeyi istiyoruz. Ardında yine bir gelişme olamazsa Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkımızı kullanacağız. Hem çocuklarımız, hem kendimiz adına. 2 milyon öğrenci ve veliyi de bu bireysel başvuru konusunda talepte bulunmaya Anayasa Mahkemesi’ne başvurmaya çağıracağız”

Akar, Bayraktutan ve Köse de sınav sorularının açıklanmamasını eleştirdi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları