loading
close
SON DAKİKALAR

'ABD'deki Rusofobikleri kendilerine getirmek için her türlü önlemi alacağız'

'ABD'deki Rusofobikleri kendilerine getirmek için her türlü önlemi alacağız'
Tarih: 29.07.2017 - 13:15
Kategori: Dünya

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD'nin yaptırımlarına misilleme yaparken her türlü adımı hesaba katacaklarını söyledi.

ABD'nin Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulamaya yönelik girişimleri karşısında Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın ABD'ye diplomat ve mülk kısıtlaması getirmesini değerlendiren Ryabkov, Washington'daki Rusofobikleri kendilerine getirmek için her türlü önlemi alabileceklerini söyledi.

'YANITIMIZ, SADECE DİPLOMAT VE MÜLK KISITLAMASINDAN İBARET DEĞİL'

Rus Dışişleri'nin ABD'nin yasadışı eylemlerine ve özellikle de ABD Senatosu'ndaki Rusya karşıtı suça bir yanıt verdiğinin altını çizen Ryabkov, Moskova'nın yanıtının sadece diplomat sayısının azaltılması ve mülkiyet kısıtlaması getirilmesinden ibaret olmadığını vurguladı.

'BASKI DEVAM EDERSE ASİMETRİK YANIT VERECEĞİZ'

Ryabkov, "Washington'u bu durumu daha fazla körüklememe ve önlem-karşı önlem döngüsünü daha fazla sürdürmeme konusunda uyarıyoruz. Eğer benzer önlemlerle Rusya'ya baskı uygulamaya devam ederlerse, asimetrik yanıt vereceğiz" ifadelerini kullandı.

'TASARI, ABD'YE İTAAT ETMEYENLERİ KORKUTMAYI AMAÇLIYOR'

ABD'nin yaptırımlarının tüm dünyaya gözdağı niteliğinde olduğunu ve Rusya'nın bu yöntemlere hiçbir zaman başvurmayacağını da kaydeden Ryabkov, "ABD, rekabette avantaj elde etmek için meşru olmayan ve yasadışı yöntemlere sığınıyor. Yasa tasarısı, çeşitli sektörlerdeki Rus şirketlerinin çalışmalarına zarar vermeyi amaçlayan önlemleri kapsıyor. Bu tasarı, ABD'ye itaat etmemenin sonuçları hakkında tüm dünyayı korkutmayı hedefliyor. Rusya, bu hilelere başvurmayacak" diye vurguladı.

ABD'li siyasetçiler, dünkü oylamada Rusya'ya yönelik yeni yaptırımların bu hafta içinde Senato'dan geçebilmesini sağlayacak ve Başkan Donald Trump'ın Kongre'den izin almadan yaptırımları gevşetmesine imkan tanımayacak tasarı üzerinde uzlaşmıştı.

Tasarıya göre, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Rusya’ya yönelik yaptırımları hafifletmeden veya kaldırmadan önce Kongre’nin onayını alması gerekecek.

Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları