loading
close
SON DAKİKALAR

''Avrupa’nın renkleri'' Maltepe’de buluşacak

''Avrupa’nın renkleri'' Maltepe’de buluşacak
Tarih: 17.04.2015 - 11:35
Kategori: Yerel

'Comenius Projesi' kapsamında Türkiye’ye gelecek öğrenciler Maltepe’de buluşacak.

'Comenius Projesi' kapsamında Türkiye’ye gelecek öğrenciler Maltepe’de buluşacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşırken “Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları”ndan biri olan Comenius programı kapsamında, 9 ülkeden gelen öğrenciler, Maltepe’de Fındıklı Mahallesi’ndeki Mürüvvet Hanım İlkokulu tarafından ağırlanacak.

9 ÜLKEDEN 18 ÖĞRENCİ

Maltepe Kaymakamlığı, Maltepe Belediyesi ve Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen proje hakkında konuşan Mürüvvet Hanım İlkokulu Müdürü Selmin Yön, Comenius programının kültürlerarası iletişim aracılığıyla eğitimde kaliteyi arttırmayı hedeflediğini belirterek, “Anaokulundan yükseköğrenime kadar her aşamada eğitim projelerini kapsayan Comenius programı kapsamında, Yunanistan, Almanya, Fransa, Belçika, Romanya, İspanya, İtalya, Macaristan ve Polonya’dan gelen 18 öğrenciyle okulumuzdan 18 öğrenci bir araya gelecek. Etkinlik kapsamında hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kutlanacak, hem de ‘Genç vatandaşlar Avrupa’yı keşifte’ konu başlığı üzerine sunum yapılacak” dedi.

TARİHİ YERLER GEZİLECEK

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da bir konuşma yapacağı etkinlik kapsamında, folklor, bayrak ve tango gösterileri yapılacak ve 23 Nisan konulu şiirler okunacak. Ayrıca melodika dinletisinin de yapılacağı etkinlikte, Mürüvvet Hanım İlkokulu İngilizce Korosu da sahne alacak. 19-26 Nisan tarihleri arasında 9 ülkeden gelen öğrencilerin ağırlanacağı etkinlikte, İstanbul’un tarihi yerlerine geziler ve toplantı yemek programları da düzenlenecek.

MALTEPE BELEDİYESİ’NDEN DESTEK

Öte yandan projeye destek veren Maltepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce okulda tamir ve yenileme çalışmaları yapıldı. Bu kapsamda, okulun dış cephesi ve kapıları boyandığı gibi, iç mekânda konferans salonunda boya ve yenileme çalışmaları yapıldı. Ayrıca engelli vatandaşlar için de asansör hazırlandı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları