loading
close
SON DAKİKALAR

'Bakırköy halkının yürüyüş, spor ve çamlık alanları betonlaşacak'

'Bakırköy halkının yürüyüş, spor ve çamlık alanları betonlaşacak'
Tarih: 23.05.2017 - 13:11
Kategori: Şehir

Bakırköy Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Ali Rıza Akyüz Meclis kürsüsünde gündem dışı konuşma gerçekleştirerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Bakırköy ile ilgili yaptığı planları bir kez daha eleştirdi.

Bakırköy Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Ali Rıza Akyüz Meclis kürsüsünde gündem dışı konuşma gerçekleştirerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Bakırköy ile ilgili yaptığı planları bir kez daha eleştirdi. CHP’li Akyüz, Bakırköy Devlet Hastanesi ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin ve Spor Salonlarının da içinde bulunduğu 1 milyon metrekare büyüklüğündeki arazinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar planı değişikliği yapmasının kabul edilemez olduğunu, başta İBB olmak üzere Bakırköy Belediyesinin, Muhtarların, 
STK’lar, Odalar ve vatandaşların görüş ve önerilerinin alınmamasının büyük bir talihsizlik olduğuna dikkat çekti. 

Bakırköy halkının yürüyüş ve spor alanı olarak kullandığı bölgenin ve ilçenin akciğerleri olan çamlık alan olduğunun altını çizen ve sağlık tesisi yapılsın, var olan yenilensin ama yeşil alanlarımız talan edilerek yeni bir yapılaşma olmasın diyerek vatandaşların sitemlerini dile getiren CHP’li Ali Rıza Akyüz şu cümlelere dikkat çekti: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1 milyon metrekare büyüklüğündeki 5 parsel için yapılan ve 21 Nisan’da askıya çıkarılan plan değişikliği çerçevesinde hastanenin yenilenip ek binalar yapılacağı, alana bir de sosyal tesis inşa edileceğinin açıklanmıştır. Devlet Hastanesi, Sinan Erdem Spor Salonu, Ahmet Cömert Spor Salonu, Lepra Hastanesi de bu planın içinde. Ayrıca o alanda tescilli yapılar ve anıt ağaçlar var. Emsal 1, yani yaklaşık 1 milyon metrekare inşaat alanı olacak. Yüksekliği de hava mania hattına göre belirlenecek. İçinde ticari üniteler de olacak. Bütün bunlar yapılırken Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir dahli yok. Ne yapılıyor, ne ediliyor hiç haberimiz yok. Bakırköy'e 40-50 bin kişilik ilave nüfus getirecek. Bunun ulaşıma, yaşantıya, sosyal hayata etkisi nasıl olacak, hiç düşünüldü mü? Bu plan Bakırköylünün yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürür. İstanbul sınırları içerisinde olan bir alanın planlamasını İBB’nin yapması gerekiyor, nokta.”

Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2017 yılı Mayıs ayı Meclis toplantılarında Bakırköy Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Ali Rıza Akyüz’ün gündem dışı konuşması şöyle:

"Bakırköy Devlet Hastanesi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Lepra, Hastanesi, 112 Acil Servis, Sinan Erdem Spor Salonu, Ahmet Cömert Spor Salonunun da bulunduğu 1 Milyon MetreKare (1000dönümlük) plan tadilatıyla ilgili söz almış bulmuyorum. Oldukça yoğun bir yeşil alan olan bir yerdir burası. Ama planını maalesef Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapıyor. İstanbul'un en önemli yerinin planını İBB Meclisi değil, Çevre Bakanlığı yapıyor. İçinde sağlık tesisleri var, Spor salonları var. Askıdayken bakıyorum emsal1, yani bir milyon, 1,5 milyon gibi bir inşaat alanı var demektir metrekare olarak. Kentin yaşam kalitesini yükseltmek, kentin daha iyi bir planlama süreci olması için burada görev yapıyoruz ama bizlere görev yaptırmıyorlar.

Bakırköy geneline bakıyorum; Sahill planlarını Bakanlık yaptı. Yenimahalle SSK Doğumevi boşaltıldı, ticaret ve konut alanı olarak Planını Bakanlık yaptı. Şimdi buraya geldik baktık. Ne olduğu belli değil. Yani bunlar yapılırken Kent müdahil midir bilmiyorum? Ama bu planı Büyükşehir Belediyesinin yapması gerekiyor. Çünkü bunun Çevre Etkileşim Faktörleri de var, ulaşımı var, konutu var. Şimdi biz bu Kentin planlama sürecini nasıl yapabiliriz, burada bizzat ben dinledim; Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Beyde İstanbul'daki bütün planların Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasını ifade etti.

Yani biz şimdi bunlara durup bakacak mıyız böyle. Biz orada Sağlık tesisi yapılmasına karşı değiliz yapılsın, yapılması da lazım. Ama yapılırken park alanına, şuna buna da bakmamız lazım. Ne yapılıyor, ne ediliyor? Şimdi plan notlarına bakıyorum bir yükseklik veriyor. "Hava mania hattına uyulacaktır" diyor. Ne olacağı belli değil yani. Sanki böyle sihirli bir kutu. Şimdi bizim bunlara, buranın şu andan itibaren bizzat Büyükşehir Belediyesinin müdahil olması lazım buraya. Yani burası 3 dönüm, 5 dönüm değil, 1000 dönüm bir yer ve plan notlarım bakıyorum, içinde Osmanlı'dan kalma Reşadiye Kışlası var. İçinde "Anıt Ağaçlar korunacaktır" diyor ama öyle Anıt Ağaçlar dediğim gibi 10-15 tane. Çünkü ben çocukluğumdan beri orada spor yapıyorum. Sabah da oraları kullanıyor, gidip yürüyüş yapıyoruz. Şimdi sizden ricam; bu konuya özellikle eğilmeniz gerekiyor.

Bu konuyla ilgili burada meclisimize bir bilgi verilsin. Eminim ki, burada görev yapan teknik arkadaşlarımız bu konuda yeterince ehil. Bunu böyle bırakmamak lazım. Eğer bunu bırakırsak yarın ileride telafi edilemeyecek problemler de çıkabilir. Plan notlarına baktığımda 6428 Sayılı Kamu Özel Hastaneler İşbirliğine atıfta bulunuyor. Anlıyorum ki, burada bir Şehir Hastaneleri tipinde bir şey olacak. İçinde oteli olacak, ticari üniteler de olacak ve bu bölge öyle bir trafık yoğunluğunu kaldırmaz. Hastane ayrı bir şey, ticari üniteler ayrı bir şey. Bu konuda bizim edilgen olmamamız lazım. Bir sorumluluk alarak bu işi Bakanlık düzeyinde irdelememiz lazım. Beni dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ederim."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları