loading
close
SON DAKİKALAR

'Bana o mektubu tekrar okutmayın!'

'Bana o mektubu tekrar okutmayın!'
Tarih: 27.11.2015 - 12:32
Kategori: Yerel

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, CHP’deki kurultay sürecini değerlendirdi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, CHP Kartal İlçe Başkanlığında kadın kollarının düzenlemiş olduğu toplantıya katıldı. Partisi için oldukça önemli açıklamalar yapan Başkan Öz CHP’deki kurultay sürecini de değerlendirdi ve “Genel Başkanımızın arkasındayız ama kadrolarının arkasında değilim” dedi.

“Önce eylem yapacak sonra konuşacak”

Başkan Öz, CHP’de idareci olanların Halk Partisi’nde vicdanı yok edecek, vicdanı karartacak eylemlerin artık bitmesi gerek. Bu nedir, bu şudur biz Cumhuriyet Halk Partili üyeler partinin dışında partiyi savunacak, partinin yıllarca dışında kalmış hatta partiye küfretmiş insanların partide propaganda yapacak makam ve mevkilere gelmesine içimize sindiremeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nde idareci olanların iki kere düşünüp, üç kere eylem yapıp, bir kere konuşması gerektiğini düşünüyoruz. Önce eylem yapacak, sonra konuşacak.

“Kemalizm’i yıktık” diyenler partide olmamalıdır

CHP’de genel başkan yardımcılarının seçimlerinde yanlışlıklar yapıldığını savunan Öz, aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini de dile getirdi. Başkan Öz, “Parti meclisine seçildiği gün, partiye girdiği günün ertesi günü parti meclisine seçilip o gün akşam “Şu partide Kemalizm’i yıktık. Atatürkçü düşünceyi yıktık” diyenler bu partide genel başkan yardımcısı olmamalı. Aslında bizim sorunumuz dediğimiz gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Cumhuriyet Halk Partililerin yönettiği bir mekanizmaya kavuşmasıdır. Genel başkanla ilgili en ufak bir endişemiz yoktur. Bunu Salı günü kendisine ifade ettik” dedi.

“Örgütte karşılığı olmayan, örgütten sorumlu olamaz”

Başkan Öz, şöyle devam etti. “Ben üniversiteye 1969 yılında girdim. Cumhuriyet Halk Partisi’ne de 1969 yılında üye oldum. Benim o zamandan bu zamana gördüğüm 73 ve 77 olayları seçim propagandası dışında en iyi seçim programıyla çıktığımız 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleridir ama 7 Haziran’da bu ülkenin başbakanı asgari ücrete gelecek parayı nereden bulacaksın? Diyenlere bizim Genel Başkanımız diz çöktürmüştür. 1 Kasım’da 1500 lira olmamıştır ama 1300 lira asgari ücreti kabul ettirmiştir ama bir eksiklik var. Sadece ve sadece genel başkan çalıştı. Ben bunu 2009,2014 belediye seçimlerinde gördüm ama o zamanda söyledim genel başkana benim başkan yardımcısı değiştirme hakkım var. Çünkü yerel siyaset yapıyoruz alıp verdiğim zaman Kartal’da bu sorun olmuyor. Ama siz ülke yönetimine talip başbakan adayı olarak lütfen şu genel başkan yardımcılarınızı doğru seçin ki iki de bir de değişmesin. Şimdi bizim vicdanımızı sıkıntıya soktu niye soktu diye başladım. Kurultayda en az oy alan kişi örgütten sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. Olmaz arkadaşlar örgütte karşılığı olmayan insan örgütten sorumlu oluyor. Sizlerin sokakta beyninden geçenleri ben aktardım, benim görevim bu”

“Genel başkanın arkasındayım”

Başkan Öz, genel başkan adayı olarak CHP Milletvekili Muharrem İnce’yi desteklediği söylentilerin doğru olmadığını ifade ederek “Sağda solda ismim geçiyor yok Muharrem’e destek veriyorum bilmem ne yapıyorum. Arkadaşlar genel başkanın arkasındayım ama kadrosunun arkasında değilim” dedi.

“Bugünden belediye ile çatışma içine girmesin”

Başkan Öz, 2019 yerel seçimlerine de değinerek aday olmayı düşünenlerin belediye ile şimdiden çatışma içine girmesinden rahatsız olmayacağını söylerken çatışmadan dolayı Cumhuriyet Halk Partisi’nin zarar göreceğini ifade etti.

Başkan Öz, “Üç yıl daha ben belediye başkanıyım herkese bunu söyledim. Üç yıl sonra bu aya gelindiğinde belediye başkanı aday adaylarının hepsinin Allah yolunu açık etsin. Ama üç yıl sonra bugün adaylığını ilan edecekler, bugünden belediye ile çatışma içine girmesin, beni hiç rahatsız etmiyor. Yedi yıla yakın ben hiç rahatsız olmadım, partimin ilkelerine ters düşmedim. Partinin programını iyice okuyun. O yerel programı ve benim seçim bildirgemi okuyun arada çelişki yoktur. Ne uygulamamızda, ne vaatlerimizde. Dolayısıyla biz o yolda yürüyoruz. Bana ne diyorlar, sen partili değilsin. Niye, çünkü buradaki kavga, belediye başkanı ile olan kavgadan ben rahatsız olmuyorum, vatandaş rahatsız oluyor. “Cumhuriyet Halk Partisi ile belediye başkanı bir türlü birleşemiyor” düşüncesi beyinlerde, birleşemediği için de oya dönüşemiyor. İki seçimdir bunu net bir şekilde görüyoruz.

Referandumda Kartal’da %50.1 hayır çıktı %49.9 evet çıktı. Burada referandum başarısızdır diye oturdular, konuştular. Sokak sokak analiz yapıyoruz 2014 belediye seçiminde 2700 Cumhuriyet Halk Partili Ak Parti’ye oy verdi. Hangi sokakta kim niye verdi biz biliyoruz, araştırmasını yapıyoruz. Topselvi’deki Bilecikli ile Cevizli ’deki Bileciklinin siyasi tercihini analiz ediyoruz. Bunlar havada söylenen laflar değil. Kimin ne yaptığını biliyoruz. Ben örgüt toplantısında bir partide, bir kurula üye olanlar hem geçmişlerine baksın derim hem de partililiklerine baksın söylediğimiz bu.

Şunu rahatlıkla söyleyeyim. Yedi yıl doluyor hükümet her şeyi arıyor, gidiyor. Gitmeye de devam edecek. 2011 yılında bunları çok dile getirmedim ama burada dile getiriyorum. Genel başkana şunu söyledim. Benim hakkımda en ufak bir şey duyamayacaksınız. Devlet memuru gibi belediye başkanlığı yapacağım. Örnek bir belediye olacağım ama dedim burada bir sıkıntı olacak. Nedir, partililer rahatsız olacak. Çünkü belediyede ekonomik bir şey var. Bundan çok rahatsız olduğunuz zaman lütfen bana söyleyin ben belediye başkanlığını bırakabilirim. Bu her zaman söylediğim şey ama şunu bilin ki hiç birinizin sokakta gezerken başını öne eğdirmeyeceğim görevim bitene kadar” dedi.

“Eylem yapmadılar, işgal ettiler”

Başkan Öz, seçim öncesi belediye işçilerinin eylem yapması ile ilgilide konuştu. Bütün belediyelerin şoförlü araç ihalesi yaptığını Kartal Belediyesi’nin de aynı şekilde ihaleye çıktığını belirten Başkan Öz, konuyla ilgili bilinmeyenleri şöyle aktardı. “1989 yılında Nurettin Sözen çok yüksek bir zam yaptı. Bir hafta Eminönü’nde biriken çöpler yüzünden bir imajımız bozuldu AKP’nin yolunu açtık. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi şoförlü araç ihalesine çıkıyor, ses yok. Cumhuriyet Halk Partili bazı belediyelerden şoförlü araç ihalesi çıkılıyor, ses yok. AKP’li belediyeler öyle çıkıyor, ses yok. Kartal’da bizim işçimiz sekiz, dokuz gün belediyenin atölyesini eylem yapmadılar, işgal ettiler. Ellerinde sopa geleni, gideni tehdit ettiler. Bunların Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgisi yok. İl başkanlığında toplantı yaptık. Kani Beko ve yönetim kurulu orada şunu söyledim genel başkanımız taşeronlaşmayı kaldıracak, herkesi kadroya alacak bunu söyledik. Sayın Kani Beko ve yönetimi Cumhuriyet Halk Partisi’ni destekleyin DİSK olarak, HDP’ye oy vermeyin, bizde sizin arkanızda duralım bunu söyledik. Seçim bitti gene onlar HDP’ye oy verdi. Şimdi yine il başkanına söylemiş ilçe başkanıyla beraber o toplantıdaydık. Ben arkadaşlara şunu söyledim. Genel merkezle konuşun tüm belediyelerde şoför ayrı, araç ayrı ihale çıkılma kararı alınırsa ben de uyarım ama bunun kararını pilot bölge olarak DİSK ben de uygulayamaz. Hepinizden ben bir şey rica ediyorum. Mehmet Ali Büklü’nün iki yıl önce mezarı başı önünde bir mektup okudum. O mektuba bütün partililer dönsün, dönsün bir daha okusun. O gün ne dediysem Büklü’ye bugün de aynı şeyi söylüyorum” dedi.

Kent 34

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları