loading
close
SON DAKİKALAR

'Barış-Aşiti' sokağı bir buçuk yıl sonra soruşturmalık oldu

'Barış-Aşiti' sokağı bir buçuk yıl sonra soruşturmalık oldu
Tarih: 27.03.2017 - 12:01
Kategori: Gündem

Beşiktaş Belediyesinin Barış Sokağı'nın adını 'Barış-Aşiti Sokağı' olarak değiştirmesine İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı.

Beşiktaş Belediyesi, 1 Eylül 2015 Dünya Barış Gününde Hakkâri Belediyesiyle "Kardeş Belediye" olduğunu açıklamıştı. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, o dönemde öğrenci ve kitle örgütü temsilcileri ile sanatçıların da aralarında bulunduğu 200 kişilik bir grupla Dünya Barış Gününde Hakkari’ye giderek, kenti ziyaret etmişti.

'BARIŞ-AŞİTİ' SOKAĞI

Beşiktaş Belediyesi, ilçede bulunan Barış Sokağı’nın adına 2015 yılında Kürtçe “Barış” anlamına gelen “Aşitî” kelimesini de ekleyerek sokağın adını “Barış-Aşiti Sokağı” olarak değiştirmişti. Buna karşılık kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi kapsamında Hakkari’de bulunan bir caddeye de Beşiktaş ismi verilmişti.

Beşiktaş’taki sokağa “Barış-Aşiti” ismi verilirken, yeni isim barış güvercinlerinin uçurulduğu törenle tanıtılmıştı. Sokak tabelasının değiştirilmesinin üzerinden 1,5 yıl geçtikten sonra konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığının inceleme başlattığı öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri konuyu soruştururken, konunun mahkemeye taşınıp taşınmayacağı ise ilerleyen günlerde belli olacak.


DİHABER

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları