loading
close
SON DAKİKALAR

''Basına yönelik baskı halkın haklarına tecavüzdür''

''Basına yönelik baskı halkın haklarına tecavüzdür''
Tarih: 01.09.2015 - 14:28
Kategori: Sendika

SODEV Başkanı Erol Kızılelma 1 Eylül, Dünya Barış Günüyle alakalı basın açıklaması yaptı.

Sosyal Demokrasi Vakfı Başkanı Erol Kızılelma 1 Eylül, Dünya Barış Günüyle alakalı basın açıklaması yaptı. 

Dünya Barış Gününde muhalif basına baskı uygulandığına dikkat çeken Kızılelma, açıklamasında şunları söyledi: "Dünyada 'Barış'ı çağrıştıran 1 Eylül günü, ülkemizde ne yazık ki basına yönelik yeni bir baskı döneminin başlatıldığı kara bir gün olmuştur. İktidarların, muhalif basının susturulması yoluyla kendilerini güvence altına alabilecekleri düşüncesi çağdışı bir anlayıştır. Basın özgürlüğü, demokrasinin vazgeçilemez ilkelerinden birisidir. Yurttaşların haber alma hakkının yok edilmesine yönelik olup devam edeceği anlaşılan bu baskılar kabul edilemez.

Ülkemiz, sürüklendiği kaostan çıkabilme umuduyla, yeni bir seçime gitmektedir. Ama basına baskı yapıldığı bir dönemde demokratik bir seçim yapılabilmesi de düşünülemez. Bu şartlar altında yapılacak seçimlerin meşruluğu sorgulanır. Basına yapılacak baskılarla hükümetlerin tartışmalı uygulamalarının gizlenebileceğini, soruşturmaların önleneceğini, halkın iradesinin istenildiği şekilde yönlendirileceğini sanmak hayal kurmaktır. Gidilen yol yol değildir; ülkemizin demokrasi yönünde atmaya çalıştığı adımların tam tersi yöne döndürülmesidir.

Demokrasi güçlerinin bu baskılar karşısında seslerini yükseltmeleri gerektiğini düşünüyoruz. İktidarın muhalif basına yönelik baskısını protesto ediyoruz."


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları