loading
close
SON DAKİKALAR

'Çocuklarımız, izin alınmadan çikolata verilerek namaza teşvik ediliyor'

'Çocuklarımız, izin alınmadan çikolata verilerek namaza teşvik ediliyor'
Tarih: 21.01.2017 - 11:25
Kategori: Eğitim

İmam hatibe çevrilen İsmail Tarman Ortaokulu'nda veliler, çocuklara çikolata verilerek cuma namazına teşvik edilmesini protesto etti.

Okul velileri ve mahalle sakinlerinin haberi olmadan kademeli olarak imam hatibe dönüştürülen İstanbul Beşiktaş'taki İsmail Tarman Ortaokulu’nun velileri 236 gündür okul önünde direniyor. 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk dönemi dün sona ererken, İsmail Tarman Ortaokulu velileri ve Konak Mahallesi Sakinleri '20 Ocak Karne Buluşması’ adıyla bir araya gelerek bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Okulun imam hatibe çevrilmesine karşı çok kısa bir sürede 7 bin 112 imza topladıklarının altını çizen öğrenci velilerinden Bengü Bozkurt, bölgede imam hatip ihtiyacının olmadığına dikkat çekti. BirGün'den Uğur Şahin'in haberine göre; Bozkurt, “3 kilometrekarelik alanda 6 tane imam hatip ortaokulu var, sınıf mevcutları 15’e kadar iniyor. İsmail Tarman Ortaokulu’nun sınıf mevcutları ise 35’in üstünde. Dayatma ile din eğitimi verilemez. Biz çocuklarımızın nitelikli ve bilimsel bir eğitim almasını istiyoruz” dedi.

Müzik odası mescit oldu

İmam hatibe çevrildikten sonra okuldaki müzik odası ve masa tenisi alanının mescide dönüştürüldüğünü aktaran Bozkurt, zihinsel engelli öğrencilerin giriş katındaki sınıfının ise depo yapıldığını belirtti.

Çikolatayla mescid teşviki

Öğrenci velilerinden İrfan Arslan ise, imam hatipleştirme hamleleriyle çocukların sanattan ve bilimden uzaklaştırıldığını vurgulayarak, “Çocuklarımıza ailelerinden izin almadan çikolata verilerek cuma namazına ve mescide gitmesi teşvik edilmektedir” dedi.

Okul Aile Birliği toplantısının da usulsüz yapıldığının altını çizen Arslan, “Normal ortaokul velilerine gerektiği şekilde duyuru yapılmamış, imam hatip velileri ise aynı gün veli toplantısı gerekçesiyle okula çağrılmış, onların yoğun katılımı ile okul aile birliği toplantısı ve seçimi yapılmıştır. Bu usulsüz işlemin iptali için dava açılmıştır. Genelge bir binada iki ayrı eğitim olamayacağı, iki ayrı bina, alan ve yönetim olması gerektiği düzenlenmişken okulumuzda tek bina, tek yönetim ve tek müdür vardır” şeklinde konuştu.

MEB sınıfta kaldı

İmam hatibe karşı mücadeleyi sürdüreceklerini kaydeden Arslan, “Bugün çocuklarımızın karne gününde biz de Milli Eğitim Bakanlığı’na karne veriyoruz. Bakanlık, bilimsel, laik parasız eğitim, nitelikli ders kitapları sağlama ve genel başarı konusunda sınıfta kalmıştır. Bakanlık, daha çok çalışmalı ve sürünen notlarını düzeltmelidir” dedi.

Öğrencilerin velilere cevabıymış!

Velilerin basın açıklamasının ardından servis şoförü olduğu iddia edilen Hüseyin Tozlu isimli bir şahıs, çocuklara sağ ellerinin ‘işaret parmaklarını’ kaldırtarak fotoğraf çektirdi. Şahıs ardından bu fotoğrafı sosyal medya üzerinden, “Eylemcilere öğrencilerimizin cevabı. Tekbir, Allahueber” ifadeleriyle paylaştı.

***

Karar emsal niteliğinde

Mahalle sakini ve velilerin avukatı Arzu Becerik, Danıştay'ın kararının emsal nitelikte olduğunu belirterek, “Valiliklerin normal okulları, imam hatibe dönüştürmesini veya isimlerini değiştirme yetkisi iptal edildi. Dolayısıyla bizi doğrudan etkileyen ve Danıştay İdari Davalar Kurulu’nun kararı olması sebebiyle de bağlayıcı bir karar. Fakat bizim dosyada oyalama taktiğiyle diğer işlemler tamamlanıyor” diye konuştu.

Becerik sözlerini şöyle sürdürdü: “Okul Aile Birliği seçimleri, ciddi bir taraf gözetilerek yapıldı. Velilerimize yapılması gereken yazılı bildirim yapılmadı. Veliler kendi çabalarıyla öğrendi, ama ne tesadüf ki o gün imam hatip velileri, veli toplantısına geliyor. Müdür kendisi de oy kullanarak, tarafsız olmadığını göstererek, seçimi tamamladı. Bu usulsüz işlemler hakkında gerekeni yapacağız.”


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları