loading
close
SON DAKİKALAR

'Çorlu'da eski hastaneler bölgesi park olsun'

'Çorlu'da eski hastaneler bölgesi park olsun'
Tarih: 23.05.2017 - 16:08
Kategori:

Çorlu'da, eski hastaneler bölgesi olarak adlandırılan Eski Asker Hastanesi, Eski Devlet Hastanesi ve Eski Kız Meslek Lisesi'nin bulunduğu alanın park olması için change.org'da imza kampanyası başlatıldı.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde eski hastaneler bölgesi olarak adlandırılan Eski Asker Hastanesi, Eski Devlet Hastanesi ve Eski Kız Meslek Lisesi'nin bulunduğu alanın park olması için change.org'da imza kampanyası başlatıldı.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 1940 yılından beri hizmet veren Asker Hastanesi binası 2016 yılının Nisan ayında 'Cumhuriyet Dönemi Anıtsal Eseri' olarak Edirne Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından tescil edildi. 1965'den bu yana hizmet veren Devlet Hastanesi ile Eski Kız Meslek Lisesi'nin de yeni yerlerine taşınmasıyla birlikte boş kalan binalar kamu binasına yakışmayacak bir görünüme büründü. Binaların bir kısmı da yıkıldı.

Change.org'da Murat Sevgi adlı vatandaş tarafından başlatılan imza kampanyasında "Trakya'nın en büyük nüfusuna sahip, üç il merkezinden de büyük, ticaretin en yoğun yaşandığı kenti olan Çorlu'da, eski hastaneler bölgesi; Eski Asker Hastanesi, Eski Devlet Hastane'si ve Eski Kız Meslek Lisesi'nin bulunduğu alan Çorlu'nun nefes alması için son çare! Bu arazinin konut alanı yahut ticaret alanı olarak olarak kullanılması zaten kalabalıklaşma ile boğuşan kentin tam orta noktasından hançerlenmesi olacaktır! Kamu adına, çevresinde yaşayan 300.000 kişinin şehir içinde nefes alabileceği (halen de kısmen yeşil olan) alanın park yapılmasını istiyorum" denildi.

5 bin kişinin imzasının gerektiği kampanyaya şu ana kadar 4 bin 9 kişi destek verdi.




Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları