loading
close
SON DAKİKALAR

'Devlet de biziz polis de!'

'Devlet de biziz polis de!'
Tarih: 23.03.2017 - 08:28
Kategori: Eğitim

İsmail Tarman Ortaokulu’nun imam hatibe dönüştürülmesine karşı aylardır nöbet tutan veliler tartaklandı, pankartları söküldü.

İstanbul Levent’te İsmail Tarman Ortaokulu önünde okulun tamamen imam hatip ortaokuluna dönüştürülmemesi için aylardır nöbet tutan velilere, üç kişi tarafından saldırıda bulunuldu. Saldırganlardan birinin, okulun imam hatip kısmında okuyan öğrencilerden birisinin velisi olduğu belirtildi.

Olayın ardından her iki taraf da birbirinden şikâyetçi olurken, velilerin avukatı Arzu Birecik
Cumhuriyet'ten Deniz Ülkütekin'e olayı şöyle aktardı; “Veliler okulun önünde uzun süredir nöbet tutuyor. ‘İsmail Tarman Ortaokulu imam hatip olmasın’ yazılı bir pankart asılı. Birisi okulun imam hatip kısmında veli olan üç kişi gelerek pankarta müdahale etmek istiyorlar. Veliler de bunun yasal hakları olduğunu ve rahatsızlıkları varsa polise şikâyet etmeleri gerektiğini belirtiyor.

Bunun üzerine bu kişiler ‘polis de biziz devlet de’ diyerek tartışmaya başlıyorlar. Arbede çıkıyor ve pankartı alıp arabalarına koyup gidiyorlar. Velilerimiz de şikayette bulunuyor. Saldırganlar, biraz sonra korkutma amaçlı olarak tekrar geliyor. Olay yerine gelen polis saldırganlara ‘pankartı alamayacaklarını söylüyor ve her iki tarafın birbirinden şikâyetçi olması üzerine karakola gidiliyor. Veliler ve saldırganlar karakolda ifade verdikten sonra polis ekipleri, pankartı okulun imam hatibe dönüştürülmesine karşı mücadele eden velilere iade etti. Saldırganlardan gözaltına alınan olmadı.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları