loading
close
SON DAKİKALAR

''Din istismarıyla bütün okulların imam hatipleştirilmesi hızla devam ediyor''

''Din istismarıyla bütün okulların imam hatipleştirilmesi hızla devam ediyor''
Tarih: 27.08.2014 - 18:38
Kategori: Siyaset

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, ''Din istismarıyla bütün okulların imam hatipleştirilmesi hızla devam ediyor''

Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, düz liselerin ortadan kaldırılmasına ve TEOG’da tercih yapmayanların meslek liseleriyle imam hatip liselerine yerleştirilmesine öğrenci, veli ve öğretmenlerin tepkili olduğunu ifade etti. Bu yıl tercih yapmayanlardan 40 bininin imam hatip, 95 bininin meslek liselerine yerleştirildiğini kaydeden Yılmaz, öğrenci ve velilerin isteklerinin göz önünde bulundurulmadığını söyledi. Yılmaz, “Eğitimin bilimsel, laik çağdaş yapısının ortadan kaldırılması, din eğitiminin Anayasa uyarınca kişinin ve velinin isteğine göre yapılması ilkesi ortadan kaldırılmıştır. Din istismarıyla bütün okulların imam hatipleştirilmesi hızla devam ediyor” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yılmaz, Almanya’nın Türkiye’yi dinlemesine hükümetten tepki gösterilmemesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, “Bir ülke dinleniyorsa ve ‘dinlenmeye devam edilecek’ deniyorsa, devletler hukukundan kaynaklanan haklarını kullanamayan Bakanlar Kurulu, ancak sömürge ülkenin memurları konumunda değerlendirilebilir” dedi.

Yılmaz, çözüm sürecine ilişkin çerçeve yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’nde dava açılmasına yönelik girişimlere destek verip vermeyeceğine dair soruyu yanıtlarken, yasaya “Meclis’in yetkilerinin Bakanlar Kurulu’na devredildiği, terör örgütünü meşrulaştırdığı ve CHP programına aykırı olduğu” gerekçesiyle karşı olduğunu açıkladığını anımsattı.

Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum’un, Anayasa Mahkemesi’ne başvurulması için CHP Grup Başkanvekilliği’ne dilekçe verdiğini anlatan Yılmaz, “Bu talebin yanındayız ama 110 milletvekili imzası gerekiyor. Grup Başkanvekilliği yetkilidir. Diğer arkadaşlarımız ne yapacak bilemiyorum ama iptal davası açılması gerektiğini düşünüyoruz. Ne yazık ki sayımız yeterli görülmüyor” dedi.

Yılmaz, sulh ceza hakimliklerinin kurulmasına imkan veren Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un iptali için Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açılmasını yerinde bulduğunu belirtti. Özel yetkili mahkemelerin kaldırıldığını anımsatan Yılmaz, “Belli tutuklama, takipsizlik, tedbir kararlarına itirazlara ilişkin kendinize bağlı özel yetkili sulh ceza hakimlikleri yaratıyorsanız, samimi olmadığınız ve siyasallaşmış yargı istediğiniz çok açık ve nettir” diye konuştu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları