loading
close
SON DAKİKALAR

'Elimizde kalan tek şey Cumhuriyet'

'Elimizde kalan tek şey Cumhuriyet'
Tarih: 23.06.2017 - 11:36
Kategori: Sağlık, Yaşam

Gezi Direnişi ve Cumhuriyet gazetesine destek eylemlerinden tanınan görme engelli 60 yaşındaki Hüseyin Amca, bu kez Maçka'da 'Adalet Nöbeti'ndeydi.

Maçka’da 8 gündür devam eden Adalet Nöbeti’ne gelenler arasında, Gezi Direnişi ve Cumhuriyet gazetesine destek eylemlerinden tanınan görme engelli 60 yaşındaki Hüseyin Amca da vardı. Tuzla’daki evinden Türk bayrağını alarak tek başına Maçka Parkı’na gelen Hüseyin Amca’nın (Sönmez) adalet isteği, parka gelmesine engel olamadı. 

Hüseyin Amca “Elimizde kalan tek şey Cumhuriyet ona sahip çıkmamız lazım. Direniş neredeyse ben oradayım. Ama medyadan şikâyetçiyim. Hiçbiri haberleri vermiyor. Sizin gazetenin geniş yer verdiğini biliyorum. Ama ne olur daha da geniş görün” dedi.

Özdemir: Sahiplenin

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Başkanı, 88 yaşındaki Prof. Dr. Coşkun Özdemir de ilerleyen yaşına karşın parktaki yerini almış. Coşkun Hoca nöbete gelme nedenini şu sözlerle anlatıyor: “Ben Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Aydınlanmacı bir insanım. Bu iktidar laiklikten, akıldan, bilimden uzak. Bu değerlere inanmıyor. Bizler bu değerleri yeniden Türkiye’ye mal etmek için çabalıyoruz. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’unun Adalat Yürüyüşü’nü çok takdir ediyor ve destekliyorum. Ülkemizdeki Atatürkçü, laik, Aydınlanmacı tüm insanlar bu yürüyüşü ve nöbetleri sahiplenmelidir.”

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları