loading
close
SON DAKİKALAR

'Erdoğan, S-500 konusunda biraz önden gidiyor'

'Erdoğan, S-500 konusunda biraz önden gidiyor'
Tarih: 13.10.2017 - 16:33
Kategori: Dünya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın S-500 füze savunma sistemleriyle ilgili açıklamasını yorumlayan Natsionalnaya Oborona (Ulusal Savunma) dergisinin baş editörü İgor Korotçenko, Türkiye'ye S-500 sevkiyatını konuşmak için henüz erken olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın Sırbistan dönüşü uçakta yaptığı "Sayın (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'le görüşmelerimizde işi S-400'lerle bitirmeyi düşünmüyoruz. S-500'lerle ilgili de görüşmelerimiz oldu" açıklamasını Sputnik için değerlendiren Korotçenko, "S-500 sistemleri, öncelikle Rusya ordusu için geliştirildi. Dolayısıyla bu sistem ordu envanterine dahil edilene kadar S-500 sevkiyatına ilişkin bir karar alınmayacak. Bence bu sistem test edildikten sonra yaklaşık 10 yıl boyunca sadece orduya sevk edilecek" ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN'IN SÖZLERİ SİYASİ NİTELİK TAŞIYOR'

Bu arada Korotçenko, Erdoğan'ın S-500 satın alma isteğinin siyasi nitelik taşıdığını vurguladı.

Korotçenko, "Önümüzdeki yıllarda Türkiye'ye S-500 sistemleri sevkiyatı söz konusu olamaz. Şu aşamada Türkiye için en uygun strateji S-400'leri satın almaya devam etmek olacaktır" dedi.
Erdoğan uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, "S-400'lerle alakalı herhangi bir sıkıntı yok. Birinci pakette ortak üretimimiz olmayacak. Ama ikinci paketten itibaren artık ortak üretimin adımlarını inşallah atacağız. Sayın Putin'le görüşmelerimizde işi S-400'lerle bitirmeyi düşünmüyoruz. S-500'lerle ilgili de görüşmelerimiz oldu" demişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları