loading
close
SON DAKİKALAR

''Hepimiz Seferihisarlıyız'' buluşması Karadenizliler Gecesi’yle devam etti

''Hepimiz Seferihisarlıyız'' buluşması Karadenizliler Gecesi’yle devam etti
Tarih: 20.09.2017 - 12:09
Kategori: Sağlık, Yaşam

Seferihisar Kültürler Buluşması Karadenizliler Gecesi’yle devam etti. Programda binlerce kişiye Hamsi, Akçaabat Köfte ikramları yapıldı. Kemençe eşliğinde seslendirilen Karadeniz Türküleri ve çekilen horonlarla unutulmaz bir gece yaşandı.

Seferihisar Belediyesi öncülüğünde ilçedeki hemşehri dernekleri ortaklığıyla gerçekleşen Kültürler-Hepimiz Seferihisarlıyız buluşmasında sahneyi 19 Eylül Salı akşamı Karadenizliler Derneği aldı. Sahne programları öncesinde geceye katılanlara yaklaşık 300 kilo hamsi ve 100 kilo Akçaabat Köfte ikramı yapıldı. Programa Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer’le birlikte katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Karadenizliler Derneği Başkanı Mustafa Ulu, “Bu geceler çok anlamı ve bir o kadar güzel. Geçirdiğimiz üç akşamdır görüyoruz. Doğulusu, Güneydoğulusu, Ahıskalısı, Afyonlusu, Tokatlısı, Yozgatlısı, Karadenizlisi hep birlikte eğleniyoruz. İşte gerçek Türkiye bu! Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Bizlere bu imkanı yaratan Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e ne kadar teşekkür etsek az" dedi. 

Karadenizliler Gecesi, Pınar Aydemir’in şarkılarıyla devam etti. Ardından Kemençesi ile Ali Şaş, Tulum Sanatçısı Oğulcan ve Horon Ekibi, ardından Karadeniz Radyocusu-Türkücü Serdar Küçük sahne aldı. Program Karadeniz’in genç sesi Halk Müziği Sanatçısı Onur Atmaca’nın türküleriyle tamamlandı.

Hepimiz Seferihisarlıyız buluşması 20 Eylül Çarşamba akşamı Tokatlılar, 21 Eylül Perşembe akşamı Yozgatlılar geceleriyle devam edecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları