loading
close
SON DAKİKALAR

'Herhalde o kadar kötü katlettiler ki vermiyorlar'

'Herhalde o kadar kötü katlettiler ki vermiyorlar'
Tarih: 28.05.2016 - 11:18
Kategori: Gündem

Sokağa çıkma yasağı ile başlayan çatışmalar nedeniyle harabeye dönmüş Diyarbakır Sur ilçesi’nde aileler çocuklarının cenazelerine ulaşmak için Adalet Nöbeti’ne devam ediyor.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde altı ay süren sokağa çıkma yasağının ardından anneler, bir an önce çocuklarının cenazelerine ulaşmak istiyor.

Sokağa çıkma yasağı ile başlayan çatışmalar nedeniyle harabeye dönmüş Diyarbakır Sur ilçesi’nde aileler çocuklarının cenazelerine ulaşmak için Adalet Nöbeti’ne devam ediyor.

Bu annelerden Elif Öğüt ve Fahriye Çukur, çocukları Ramazan Öğüt ile Rozerin Çukur’un cenazelerini kavuşmak için tam 5 aydır mücadele veriyor. Sur içinde Dicle Fırat Kültür Merkezi’nde nöbete devam eden anneler, 20 gün önce Hasırlı Mahallesi’ne yakın Paşa Hamamı’nda bulunan biri erkek, biri kadın iki gencin cenazesinden çıkacak DNA testi sonuçlarını bekliyor. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan iki gencin erkek olanının tıpkı Ramazan gibi kolunda platin çıktığını belirten anne Elif Öğüt, “Çocukken sol kolunu kıran Ramazan’ın da platini vardı. Şimdi bulunan cenazelerden erkek olanın da kolunda platin var. Kim bilir belki oğlumdur” diyor.

‘Bu bir ananın en doğal hakkı’

Öğüt, 5 aydır valilikten emniyete, kaymakamlıktan savcılığa oğlu Ramazan‘nın cenazesini alabilmek için çalmadığı kapı kalmadı ama hiçbir sonuç alamadı. Oğlunun cenazesine kavuşabilmek için 20 gün açlık grevi yapan ve tam 147 gündür Adalet Nöbeti tutan Öğüt’ün tek istediği ölü ya da diri çocuğuna kavuşabilmek. Öğüt şöyle devam ediyor: “Tahir Elçi’nin öldürüldükten sonra yasak birkaç saatliğine kaldırıldığında Sur’a gidip Ramazan’ı aradım ama bulamadım. Sokağa çıkma yasağın tekrar başlamasıyla onunla tekrar telefonda görüştük. En son onunla doğum gününde konuştum. “Ölü ya da diri çocuğunu istediğini vurgulayan Öğüt, “9 gencin cenazesinin hepsi verildi. Geriye bir tek bizim çocuklarımız kaldı. Herhalde o kadar kötü katlettiler ki vermiyorlar. Artık oyalanmak istemiyorum , tahammül kalmadı. Benim tek istediğim oğlumun cenazesini alıp kendim gömmek. Bu bir ananın en doğal hakkıdır ” dedi.

Okul üniforması vardı

Yaşamını yitiren 16 yaşındaki çocuğu Rozerin Çukur’un annesi Fahriye Çukur da kızının cenazesine kavuşmak istiyor. Çukur şöyle devam ediyor: “Birkaç saatliğine yasağın kaldırıldığı Aralık ayında Sur içinde mahsur kalan sınıf arkadaşını görmek için gitmişti. Yasağın tekrar ilan edilmesiyle bir daha haber alamadım. Rozerin çok çalışkan bir öğrenciydi. Ablukanın birkaç saatliğine kaldırıldığında hepimiz gibi o da okula gelemeyen arkadaşını görmek için Sur içine girdi. O günden beri telefonuna ulaşılamıyor . En son yılbaşında televizyonda ismi, katledilenler gençler arasında yer aldı ” dedi.

Zeynep Kuray - BirGün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları