loading
close
SON DAKİKALAR

'İftar saati canım sıkıldı' diyerek iki çocuğu vuran saldırgan tutuklandı

'İftar saati canım sıkıldı' diyerek iki çocuğu vuran saldırgan tutuklandı
Tarih: 23.06.2017 - 16:07
Kategori: Gündem

Erzurum'da "İftar saati canım sıkıldı" diyerek havalı silahla evinin penceresinden ateş açan, 2 çocuğu yaralayan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 27 yaşındaki Ömer Murat Akçay tutuklandı.

Kelepçeli olarak cezaevine götürülen Akçay, kasıtlı bir şey yapmadığını savundu. Akçay, cezaevine götürülürken "Yav kardeşim bir şey yapmadım. Pişmanım diyorum, kaza ile oldu. Hayatımızda başımıza ilk defa böyle bir şey geldi. Ben okulumda bir insanım. Kaza ile oldu. Bir yerden sıçramış gitmiş girmiş. Şişeyi vurdum oradan sıçramış, parçalanmış. Pişmanım diyorum" diye konuştu.

AKÇAY'IN AVUKATI: MEDYA BASKISIYLA TUTUKLANDI, BU KARAR VİCDANLARI YARALAR

Akçay’ın avukatı Zinnur Kara da tutuklama kararına itiraz edeceklerini belirtti: "Cam şişelere ateş ederken duvar arkasındaki çocuklar taksirle yaralanmıştır. Küçük çocuklarda hayati tehlike bulunmamakta, taburcu edilip evlerine götürülmüştür. Saçmaların etkisi ile deride lezyon oluşmuş, iç orgalarda, sinirde veya damarlarda herhangi bir zaiyat bulunmamıştır. Bütün bunlara esas olan tutuksuz yargılanması gerekirken, medya baskısı ile Cumhuriyet Savcılığı adli kontrolle salıverilen şüpheliyi bu kez tutuklama cihetine gitmiştir.

Verilen bu kararın vicdanları yaralayacağı kanaatindeyiz. Zira esas tutuksuz yargılanmadır. Kaldı ki alabileceği ceza erteleme kapsamında. Bu nedenle en kısa süre içerisinde tutuklama kararına itiraz edeceğiz. Ailelerin durumunu, üzüntüsünü de anlıyoruz. Müvekkilim maddi ve manevi olarak ailelere yardımda bulunmayı düşünmekte. Üzücü bir olay kesinlikle kasıt yok."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları