loading
close
SON DAKİKALAR

''İş kazaları kader değil''

''İş kazaları kader değil''
Tarih: 08.08.2014 - 18:19
Kategori: Sendika

Devrimci Sağlık-İş üyesi sağlık işçiler, iş kazalarına yol açan güvensiz ve güvencesiz çalışma koşullarına tepki gösterdi...

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde hastane yönetiminin ve taşeron şirketin, sağlık işçilerini ihale şartnamesine aykırı olarak, tanımlamaları dışında çalışmaya zorlamaları bir kazasıyla sonuçlanmıştı. Hakan Kılıçaslan adlı sağlık işçisi yanında güvenliği denetçileri olmasına karşın hiçbir güvenlik önlemi alınmadan su deposunu temizlemiş, işini bitirdikten sonra ise 8 metreden depoya düşmüştü.

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde daha önce de benzerleri yaşanan bu kazası üzerine Devrimci Sağlık-İş’in çağrısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Yemekhane önünde bir araya gelen işçilere SES üyesi sağlık emekçileri ile SES Genel Merkez, SES Ankara Şube ve Halkevleri yöneticileri de destek verdi.

Basın açıklamasında ilk sözü SES Temsilcisi Hülya Yıldır aldı. Sağlıkta taşeronlaşmanın ölüm getirdiğini daha önce defalarca söylediklerini ve deneyimlediklerini söyleyen Yıldır, Kılıçaslan’ın yaşadığı kazasından sonra hastane yönetiminin suçu işçiye atan tavrına tepki gösterdi. SES olarak kadro ayrımı yapmaksızın birleşik bir mücadeleyi savunduklarını söyleyen Yıldır, “Ya köle olacağız ya da direnerek bu taşeron sistemini başlarına yıkacağız” dedi.

devasglikis_htepe_8agu_3

Bir daha canımız yanarsa gücümüzü kullanırız’

Yıldır’ın ardından basın açıklamasını Devrimci Sağlık-İş İşyeri Temsilcisi Dilek Gül okudu. Devrimci Sağlık-İş Sendikası olarak işçi sağlığı ve güvenliği konusunda yürüttükleri çalışmaların ve yaptıkları görüşmelerin dikkate alınmadığını söyleyen Gül, kazasının güvenliğini denetlemekle görevli ev idaresi koordinatörlerinin yanı başında olmasının kazayı daha da vahim kıldığını belirtti.

Hastane yönetiminin ocak ayından bu yana ücretlerin iyileştirilmesine yönelik sözünü tutmadığına da dikkat çeken Gül sözlerini şöyle noktaladı:

İş güvencesi, işyeri güvencesi, ücret güvencesi ve can güvenliğimizi ortadan kaldıran taşeron sistemine karşı mücadeleden vazgeçmedik, geçmeyeceğiz de. Derhal işçi sağlığı ve güvenliği konusunda önlemler alın, aksi halde bir kez daha canımız yanarsa tepkimizin basın açıklaması olmayacağını, hizmet üretiminden gelen gücün kullanılması da dahil her türlü demokratik hakkımızı kullanacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Sendika.Org/ Ankara

devasglikis_htepe_8agu_2

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları