loading
close
SON DAKİKALAR

'İsrail Batı Şeria'ya asker sevkiyatına başladı'

'İsrail Batı Şeria'ya asker sevkiyatına başladı'
Tarih: 07.12.2017 - 11:24
Kategori: Dünya

AFP haber ajansı, İsrail ordusunun Batı Şeria'ya asker sevkiyatı yaptığını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump dün akşam ABD'nin İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü tanıdığını açıklamıştı. 

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD'nin adımından sonra çok sayıda ülkenin de benzer adım atarak Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını iddia etti.

Hamas lideri İsmail Haniye ise İsrail'e karşı yeni bir intifada çağrısı geldi. Haniye'in açıklamasında, "Siyonist düşman karşısında yeni bir intifada başlatmak zorundayız" ifadesini kullandı.

BATI ŞERİA'YA ASKER SEVKİYATI

AFP haber ajansı, İsrail ordusunun Batı Şeria'ya asker sevkiyatı yaptığını duyurdu. İsrail ordusunda yapılan açıklamada, "Yapılan askeri durum analizine göre, Batı Şeria bölgesine çok sayıda tabur sevk edilmesi kararı alındı" ifadesi yer aldı.

TRUMP'IN KARARINA TEPKİ YAĞIYOR

Washington yönetiminin aldığı tek taraflı karara tepki yağıyor. Uluslararası toplum hemen devreye girdi. Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler'den Trump'ın kararına karşı açıklamalar geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, dün merakla beklenen konuşmasında, Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını ve Tel Aviv’deki Büyükelçiliği buraya taşıyacaklarını açıkladı. Beyaz Saray’daki basın toplantısında konuşan Trump, tüm dünyanın karşı çıktığı adımı “Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanımanın zamanı geldi” ifadesiyle duyurdu.

Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları