loading
close
SON DAKİKALAR

'Maddi durumu iyi olan öğrencilere burs, kötü olan öğrencilere kredi'

'Maddi durumu iyi olan öğrencilere burs, kötü olan öğrencilere kredi'
Tarih: 19.11.2017 - 16:32
Kategori: Eğitim

KYK burs ve kredi başvurusunda bulunan öğrencilerden maddi durumu iyi olan öğrencilere burs, maddi durumu kötü olan öğrencilere ise kredi çıktığı iddiaları Meclis'e taşındı.

KYK burs ve kredi başvurusunda bulunan öğrencilerden maddi durumu iyi olan öğrencilere burs, maddi durumu kötü olan öğrencilere ise kredi çıktığı iddiaları Meclis'e taşındı.

Cumhuriyet'in aktardığı habere göre CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, KYK burs sonuçları Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 16 Kasım'da Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından açıklanan burs başvuru sonuçları hakkında Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması için soru önergesi verdi.

"KYK burs ve kredi başvurusunda bulunan öğrencilerden maddi durumu iyi olan öğrencilere burs, maddi durumu kötü olan öğrencilere ise kredi çıktığı iddiaları doğru mudur?" diye soran Tanrıkulu'nun yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından, YURTKUR'un sorgulama sayfasında, KYK burs sonuçları Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 16 Kasım öğlen saatlerinde Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından açıklanmıştır.

Lisans ve önlisans bölümlerinde okuyan öğrencilerin 2018 yılında 425 Türk Lirası alacağı, yüksek lisans bölümlerinde okuyan öğrencilerin ise 2018 yılında 850 Türk Lirası alacağı, doktora bölümlerinde okuyan öğrencilerin ise 2018 yılında 1.275 Türk Lirası alacağı haberleri basına yansımıştır.

Bu bağlamda;

1.Türkiye genelinde illere göre, Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve krediler için 2017- 2018 eğitim - öğretim yılında toplam kaç öğrenci başvuruda bulunmuştur?

2.KYK burs başvurusu şartları nelerdir? Şartları tutan öğrencilerde burs çıkmadığı iddiaları doğrumudur?

3.Başvuruda bulunan öğrencilerin kaçı yeni kayıt, kaçı ara sınıf öğrencisidir?

4.KYK burs ve kredi başvurusunda bulunan öğrencilerin kaçına burs, kaçına kredi çıkmıştır?

5.KYK burs ve kredi başvurusunda bulunan öğrencilerden maddi durumu iyi olan öğrencilere burs, maddi durumu kötü olan öğrencilere ise kredi çıktığı iddiaları doğru mudur?

6.İddialar ile ilgili olarak KYK tarafından kamuoyuna açıklama yapılacak mıdır?

7.KYK burs ve kredi başvurusunda bulunan öğrencilerden, AKP Gençlik Kollarına kayıtlı öğrencilere burs çıktığı iddiaları doğru mudur?

8.KYK burs ve kredi başvurusunda bulunan öğrencilerden, AKP İl ve İlçe Teşkilatlarına kayıtlı olmayanlar ile bahse konu Teşkilatlardan referansı olmayanlara burs çıkmadığı iddiaları doğru mudur?

9.Anılan iddialar ile ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlatılacak mıdır? Başlatılan inceleme ve soruşturmaların akıbeti kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları