loading
close
SON DAKİKALAR

''Ormanlarımızı kimseye yedirmeyeceğiz!''

''Ormanlarımızı kimseye yedirmeyeceğiz!''
Tarih: 01.09.2015 - 14:03
Kategori:

CHP'li Sarıbal, Bursalıları yasa boğan orman yangını sonrası: ''Bizler çevre kültüründen gelen insanlar olarak ranta izin vermeyeceğiz! Omuz omuza bu alanları kimseye yedirmemek için çaba sarf edeceğiz'' dedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursalıları yasa boğan orman yangını sonrası, “Bizler çevre kültüründen gelen insanlar olarak ranta izin vermeyeceğiz! Omuz omuza bu alanları kimseye yedirmemek için çaba sarf edeceğiz” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Osmangazi ilçesine bağlı Aksungur ve Gündoğdu ile Mudanya ilçesine bağlı Göynüklü ve Çağrışan mahallelerinde 54 hektarlık alanı kül eden orman yangını sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yangının hemen ardından bölgeye ulaşan CHP’li Sarıbal, "Bir hafta önce yanan ormanı gezmiştim orada kesimler oluyordu. Yollar yeni yapılmış, temizdi. Yangın haberini aldığım an içim cız etti. Hemen oraya koştuk. Yangın alanında gece halkımızla birlikte sabaha kadar çalıştım” dedi. Çevre katliamlarının rant ve terör adıyla gündeme geldiğini vurgulayan Sarıbal, “Rantın her zaman yanan yerlerde gözü vardır. Dün de bu gerçeği gördük. Yangında en çok sorun yaşanan alanlar imara açılmış bakımsız çalılık olarak duran yangına uygun yerler. Ağırlıklı olarak kişilere ait olan alanlar... Ormanın düzenli temizlenmediğini gördük. Sabotajdan çıktıysa yangın denetim nerede nasıl bu kadar rahat girilebiliyor? Eğer ranttan çıkarıldıysa bu kadar büyük zarar verilerek hangi vicdanla nasıl yapılabiliyor?" diye konuştu.

RANTA İZİN VERMEYECEĞİZ

"Yangının sebebi sabotaj da rant da olabilir” diyen Sarıbal, Afetler her zaman meydana gelebilir. Önemli olan hazırlıklı olmak. Bir sürü ağacımız gitti, doğal flora, canlı yaşam alanları gitti. Bursa kaç yılda bunu geri kazanabilir? Bizler çevre kültüründen gelen insanlar olarak ranta izin vermeyeceğiz. Yangının meydana geldiği alanda ne kadar şahsi alan vardır ne kadar orman alanı vardır hepsini inceleyip rapor hazırlayacağız. Omuz omuza bu alanları kimseye yedirmemek için çaba sarf edeceğiz. Yasa tanımayan insanlar buralara girmek isteyeceklerdir. Ancak sonuna kadar mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

MÜDAHALE YETENEĞİ YOK!

Alevler ormanı sardıktan sonra müdahalenin yetersiz olduğuna da dikkat çeken Ziraat Mühendisi Sarıbal, şöyle devam etti: “Acil eylem planımız yetersiz. Müdahale yangının başlamasından 2 saat sonra gerçekleştirildi. Gece onlarca itfaiye aracı geldi ama müdahale edilmedi. Kenarda beklediler. Yangını organize edecek çevreleyecek önleme planı yok! Varsa da uygulayacak organizasyon yok! Gözlemlediğimiz kadarıyla ekipman var ama müdahale yeteneği yok!" 


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları