loading
close
SON DAKİKALAR

'Rasim Ozan Kütahyalı'nın sözleri Bosna savaşında Müslümanlara tecavüz kamplarında söylenmiş laflardır'

'Rasim Ozan Kütahyalı'nın sözleri Bosna savaşında Müslümanlara tecavüz kamplarında söylenmiş laflardır'
Tarih: 23.11.2017 - 13:21
Kategori: Gündem

Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden, Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnaklara yönelik skandal sözlerinin Bosna savaşı sırasında Müslümanlara tecavüz kamplarında söylendiğini ifade ederek, 'insanlık suçu işlemiştir' dedi.

Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden, Can Ataklı'nın sunduğu Yazıişleri programına konuk olarak katıldı.

Erden, Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnaklara yönelik skandal sözlerinin Bosna savaşı sırasında Müslümanlara tecavüz kamplarında söylendiğini ifade ederek, "Bütün Boşnak dernekleri kendi adına suç duyurusunda bulundu. Biz davayı 'nefret ve insanlık suçu işlemiştir' diyerek açtık" dedi.

Dünyanın gözleri önünde yaşanan katliamın tanıklarından olan ve NATO bünyesindeki Hollanda askeri gücüne gönüllü tercümanlık yapan Hasan Nuhanoviç'i hatırlatan Erden, olaylar sırasında Nuhanoviç'in ailesinin, kendisinin tercümanlık yaptığı kampa sığındığını ancak Bosnalıların Sırp birliklerine teslim edileceğinin belli olmasıyla ailesini kamptan çıkarmasına izin verilmediğini aktardı. Erden, 'Annesini, babasını, kardeşini yanına almak istiyor ancak 'sadece babanızı alabilirsiniz' deniliyor. Kardeşi 'benim için bunlarla pazarlık etme ben bunlarla savaşırım, diyor. Ertesi sabah annesi, kardeşiyle birlikte 8 bin 372 kişi öldürülüyor" dedi.

Erden'in açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

"Soykırımlara uğradık. Biz Boşnaklar bu mücadelenin en başında aramızdan çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleriyle mücadele ettik. Tek liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'tür.

Novi Pazar Boşnakları Çanakkale'ye 15 bin kişi göndermiştir. Bunlar gönüllülerdir. Türk bayrağını indirmemek için Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında gelip savaşanlardır. Balkanlardaki evlerimizden şehitlerimiz var, Ayvalık'ta ise aynı Boşnak ailesinin gazileri vardır. Türkiye'deki Balkanlılara laf söyleyecek insanların bunları göz önüne alması gerekir.

1800'lerde başlayan süreç ve sonrasındaki Balkan savaşlarıyla birlikte bizler memleketten vatana geldik. 

Boşnaklar savaşlar ve politik baskılardan dolayı gelmişlerdir.

Balkanlılara, Boşnaklara, Trakyalılara laf söylerken bilinmeli, bir kafede oturduklarında faşist Sırplar en belirgin yerlere haç işareti koyarlar. Müslümanlığa ve Türklüğe baskı vardır. Bunlar şu anda yaşanıyor. Bizim müslümanlar da der ki 'siz istediğiniz kadar haç işareti koyun Allah ay ve yıldızı her akşam gökyüzüne koyar.' 

(Rasim Ozan Kütahyalı'nın skandal sözleri) O şahıs bunu isteyerek yaptı. 5 senedir isteyerek yapıyor. Hiçbir şeyin arkasına sığınma. İnsanlık ve nefret suçu işledin. Bunun hesabını senden soracağız.

Sırp kasabı 8 bin 472 müslümanı öldürürken 'bugün burada Türkleri öldürüyoruz, öcümüzü alıyoruz' dedi. Faşist Sırp askerlerinin kameralar önünde alay ettiği kelimelerdir o laflar. Rasim Ozan Kütahyalı bunu bütün müslümanlara, Türklere söylemiştir.

Bütün Balkan dernekleriyle birlikte ortak açıklama yaptık. Bizi destekleyen Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve MHP Milletvekili Saffet Sancaklı'ya teşekkür ediyoruz.

Bütün herkesin birleşmesiyle 5 milyon Boşnak'a böyle bir şey yapılamayacağını göstermiş olduk. 

500 üyemizle beraber Beyaz TV'nin önüne gittik, tepkimizin devam edeceğini göstermek, bu insanın artık hiçbir gazete ve TV'de olmaması için o gece orada bulunduk. Gerekirse bir daha bulunacağız. Bunu herkese ilettik. 

Bu Beyaz TV'deki spor programı spor programı olmaktan çıkmış. Sinan Engin ve Ahmet Çakar'a özellikle sesleniyorum sizi bu toplum belli yerlere taşımış. Saygı duyuyorsanız bu topluma o programdan istifa edersiniz, o şebekliklerden vazgeçersiniz.

Bütün Boşnak dernekleri kendi adına suç duyurusunda bulundu. Biz nefret ve insanlık suçu işlemiştir diye açtık davayı. 

(Rasim Ozan Kütahyalı'nın sözleri) O sözler Bosna savaşında Müslümanlara tecavüz kamplarında söylenmiş laflardır. Bunu bilerek söylemiştir.

Bosna savaşından sonra Boşnaklara yardım için örgütlenmek için kurduğumuz dernekler oldu. Pendik ve Bayrampaşa'daki derneklerimiz köklü derneklerdir. Bizler Bosnalılara yardım ettikten sonra derneklerimizi Mustafa Kemal Atatürk'ün kuruluş felsefesinde olan yeni modern köy enstitülerine çevirdik. Kimseden bir şey beklemedik örgütlenip derneklerimizde bunu yaptık. 500 öğrenciye derneğimiz çatısı altında kurs veriliyor. 

Türkiye'de en büyük iftar sofrasını kurduk. 5 bin kişilik iftar yemeği verdik. İftardan önce kuran okuttuk, 1 dakikalık saygı duruşu yaptık, İstiklal Marşı söyledik. Sonra da İzmir Marşı'yla bitirdik. Gerçek kültürümüz bu. Biz elmanın iki yarısıyız. 

Savaştan sonra Novi Pazar Sırbistan bölgesinde kalmıştır. Siyasetçilerimiz ne yazık ki orayı görmüyorlar. Oraya bir Türkiye cumhurbaşkanı gittiğinde nasıl karşılanacağını herkes gördü."


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları