loading
close
SON DAKİKALAR

'Tabutla dönerler'

'Tabutla dönerler'
Tarih: 06.02.2016 - 16:01
Kategori: Dünya

Muallim: Suriye'ye girecek yabancı asker ülkesine tahta tabutla döner.

Muallim: Suriye'ye girecek yabancı asker ülkesine tahta tabutla döner.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'den flaş açıklama... Muallim, uluslararası koalisyona olası kara harekâtında destek vermeye hazır olduğunu açıklayan Suudi Arabistan'a yanıt vererek, Suriye'ye girecek herhangi bir yabancı askerin tahta tabutta ülkesine döneceğini söyledi.

AFP'nin haberine göre; Muallim, Şam'ın onayı olmadan Suriye topraklarında girişilecek kara operasyonunun "saldırı" olarak değerlendirileceğini söyledi.

Muallim, "Normal akıl ve mantık, Suudi askerlerinin Suriye'de bulunması fikrinin inanılmaz olduğunu gösteriyor ama çılgın Suudi liderliğiyle hiçbir şey inanılmaz değil" dedi.

'SUUDİLERDE O CESARET YOK'

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi de, bu hafta içinde Suriye'ye asker göndermeye hazır olduğunu açıklayan Suudi Arabistan'a sert yanıt verdi.

Reuters'ın haberine göre; Caferi, Fars haber ajansına verdiği demeçte, Suudi Arabistan'ın Suriye'ye asker göndermeyi öngören planı hayata geçirecek cesareti olmadığını söyledi.

Caferi, "Suudiler böylesi bir iddiada bulundu fakat bunu yapacak kadar cesur olduklarını sanmıyorum... Asker gönderseler bile, kesinlikle yenileceklerdir. Bu, intihar olur" dedi.

ÖNCE SUUDİ ARABİSTAN SONRA BAHREYN

Suudi Arabistan, terör örgütü IŞİD’e karşı ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona, kara kuvvetleriyle katılmaya hazır olduğunu duyurmuştu.

Yemen'deki Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asseri, El Arabiya kanalına verdiği röportajda konuşmuş, şunları söylemişti: "Krallık (Suudi Arabistan) Koalisyon'un Suriye'de (IŞİD'e karşı) düzenleyeceği her türlü kara operasyonuna katılmaya hazırdır."

Suudi Arabistan'ın ardından Körfez ülkesi Bahreyn de muhtemel kara harekâtına asker verebileceğini duyurmuştu.

SURİYE'DE NELER OLUYOR?

Suriye'de rejim güçleri, Rusya'nın havadan yardımıyla Halep'in kuzeyindeki kritik Nubul, Zehra ve Başköy kasabalarını ele geçirerek, muhaliflere büyük darbe indirmişti.

Şam rejimi, Türkiye ile bağlantı yollarını kestikleri Halep’teki muhalifleri şimdi de tümüyle kuşatma altına almaya hazırlanırken, binlerce sivil Türkiye sınırına yığıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları