loading
close
SON DAKİKALAR

'Ülkemin insanlarına duyduğum saygıdan dolayı Oscar'a katılmadım'

'Ülkemin insanlarına duyduğum saygıdan dolayı Oscar'a katılmadım'
Tarih: 27.02.2017 - 13:02
Kategori: Kültür & Sanat

Donald Trump'ın ırkçı tavrını protesto ederek 89. Oscar Ödül Töreni'ne katılmayan Asgar Farhadi, ''Törene katılmamamın sebebi saygısızca davranılan ülkemin insanlarına duyduğum saygıdan kaynaklanıyor'' dedi.

Donald Trump’ın 7 ülkeye yönelik uygulamaya koyduğu vize yasağının üzerine bu yıl The Salesman filminin başrol oyuncusu Taraneh Alidoosti sosyal medya üzerinden uygulamanın ırkçı olduğunu ve bu uygulamayı protesto ederek törene katılmayacağını belirtmişti. Böylece Asghar Farhadi de dahil olmak üzere Yabancı Dilde En İyi Film dalında güçlü adaylardan biri olan The Salesman filminin ekibi törende yer almadı. 

Geceyle ilgili en çok merak edilen konulardan biri ise bu bağlamda The Salesman ödül alırsa, tüm dünya tarafından izlenen bir törende Amerika’nın ırkçı yaklaşımı sebebiyle Farhadi’nin bulunmamasının ne gibi sonuçlar doğuracağıydı. Nitekim beklenen oldu ve The Salesman jüri tarafından Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü’ne layık görüldü. 

Törene katılmayan Asghar Farhadi, gönderdiği mesajda “Bu gece sizlerle olmadığım için özür dilerim. Törene katılmamamın sebebi saygısızca davranılan ülkemin insanlarına duyduğum saygıdan kaynaklanıyor. Empatiye bugün her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.


Filmloverss

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları