loading
close
SON DAKİKALAR

'Ya demokrasiyi ya dikta yönetimini isteyeceğiz'

'Ya demokrasiyi ya dikta yönetimini isteyeceğiz'
Tarih: 06.10.2015 - 17:15
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Amasya mitinginde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Amasya mitinginde yaptığı konuşmada, "Bu seçimler normal seçim değil. Bu seçimlerde ya demokrasi özgürlüğü isteyeceğiz ya bir dikta yönetimini isteyeceğiz. Bu seçimlerde ya gencecik çocuklarımız şehit olacaklar ya da Türkiye'de terör bitecek, barış ve huzur gelecek" dedi.

CHP Genel Başkanı partisinin düzenlediği mitinge katılmak üzere karayoluyla Tokat’tan Amasya’ya geldi. Yavuz Selim Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinge yaklaşık 8 bin kişi katıldı. Miting alanın çevresi Türk Bayrakları ve parti bayraklarıyla süslendi. Miting alanındaki sahnede partilileri selamlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu daha sonra konuşma yaptı. 7 Haziran’da milletin sandığa gittiğini, oyunu kullandığını, milli iradenin tecelli ettiğini belirterek, "Ne diyordu vatandaş ‘Tek partiye izin vermiyorum. Diktatörlüğe izin vermiyorum. Türkiye’nin sorunları var oturun birada konuşun, uzlaşın hükümet kurun memleketi adam gibi yönetin’ bunu söyledi. Ortaya çıkan tablo buydu. Bu tabloyu en iyi okuyan parti CHP’dir. Sizin iradenize saygı gösteren tek parti CHP’dir. Bize oy veren vermeyen vatandaşlarıma sesleniyorum, diğer partilere oy veren vatandaşlarıma da sesleniyorum; oy kullandınız milli irade tecelli etti. Biz üstümüze düşeni yaptık. Dediler ki ‘Koalisyon olsun’ hay hay buyurun gelin. Ülkenin sorunları var. Bir sonraki seçimi değil biz Türkiye’yi düşünüyoruz. Türkiye’nin sorunları var. Gencecik çocuklarımız işsiz. Doğu, Güneydoğu’da terör var. Her gün şehitlerimiz geliyor. Ekonomide ciddi sorunlar var. Çiftçi, esnaf memnun değil. Evet dedik gelin koalisyon kuruyorsanız adam gibi oturup konuşalım. Biz bütün samimiyetimizle masaya oturduk ama sonunda dediler ki; 'Hayır 3 aylık seçim hükümeti kuracağız.' Biz de dedik ki ‘3 aylık seçim hükümetinde yokuz.’ Ve 7 Haziran sonrası hükümet kurulmadı. Sayın Davutoğlu kuramadı" dedi.

SİZDEN YETKİ İSTİYORUM

Anayasaya, teamüllere göre hükümeti kurma görevinin CHP'ye verilmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ama veremediler, sandılar ki biz onlar gibi meydan meydan dolaşıp mağdur edebiyatı yapacağız. Yapmayacağız. Biz yetkimizi saraydan değil halktan alacağız. Sizden yetki istiyorum" diye konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Bu seçimler normal seçim değil. Bu seçimlerde ya demokrasi özgürlüğü isteyeceğiz ya bir dikta yönetimini isteyeceğiz. Bu seçimlerde ya gencecik çocuklarımız şehit olacaklar ya da Türkiye’de terör bitecek, barış ve huzur gelecek. AK Parti 13 yıldır iktidarda. Ne zaman sıkışsalar 'efendim bizi kandırdılar.' Çözüm süreci başlattılar. 24 Ağustos 2012 tarihinde dönemin başbakanını yani Sayın Erdoğan’ı ziyaret ettim. Çözüm süreci ile ilgili attığı adımların yanlış olduğunu, sorunun böyle çözülemeyeceğini, sorunu çözmek istiyorsanız size bir yol haritası veriyoruz, buna göre çözeceksiniz dedik. ‘Siz anlamazsanız’ dediler. Eyvallah. Sen anlıyorsan çöz. Çözüyorsan sana kredi açtık. ‘Sizin kredinize ihtiyacımız yok’ Eyvallah olmayabilir. O zaman çöz. Biz engel mi olduk. Çözemediler. 7 Haziran da seçim oldu meydan meydan dolaştılar, 400 milletvekili istediler. 400 milletvekili çıkmayınca bu toplumun önüne acıyı, kanı, gözyaşını şantaj olarak koydular. Ya bana 400 milletvekili ver ya da buna katlanacaksın dediler. Benim bildiğim, okuduğum kadarıyla eğitildiğim kadarıyla bu millet şantaja boyun eğmez. Bu millet birilerinin önünde asla diz çökmedi ve çökmeyecek. Sonunda bizim dediğimize gelecekler göreceksiniz."

PKK SENİ KANDIRIYORSA ÜLKEYİ NASIL YÖNETECEKSİN?

Konuşmasını hükümeti eleştirerek sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Size şunu söyleyeyim. Sıkıştıklarında bir tane suçlu bulurlar. Teröristi, Doğu, Güneydoğuyu silah deposuna dönüştürmüşler, efendim PKK bizi kandırdı. Yav sen hükümetsin sen ülkeyi yönetiyorsun. Eğer bir terör örgütü seni kandırıyorsa, senin Başbakanlık koltuğunda işin ne? PKK seni kandırıyorsa sen bu ülkeyi nasıl yöneteceksin? Subaylarımızı tutukladılar gözaltına aldılar. Bu ülkenin Genelkurmay Başkanı terörist diye hapse attılar. Aradan süre geçti ‘efendim birisi orduya kumpas kurdu.' Sen hükümet değil misin kumpas kurarken neredeydin. ‘Paralel bizi kandırdı’ Yav sen çocuk musun. Kandırılan bir hükümet Türkiye’yi yönetemez. Kandırıldığını söyleyen bir hükümet Türkiye’yi yönetemez. 2 milyon 225 bin Suriyeli kardeşimiz var. Ne olacak bu insanlar. Yanlış dış politikanın faturasını Türkiye çekiyor. Onun için ne diyorlar ‘Esad bizi kandırdı’ Sen çocuk musun Esad seni kandırsın. Bu millet sana oy vermiş adam gibi ülkeyi yönet diye. Kandırılacaksan senin ol koltuklarda ne işin var?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bu seçimlerde vatandaşların düşünerek sandığa gitmesini isteyerek, "Futbol kulübü gibi parti tutmaktan vazgeçelim. Hangi parti ülkenin çıkarlarını savunuyorsa, hangi parti vatandaşın soyulmasına engel oluyorsa, adaletten yanaysa o partiye gidin oy verin. Yeter deyin artık yeter. Neden yeter diyorum. Milletin burasına gelmiş nefes alamıyor millet. Bakın gazeteciler dövülüyorlar. Bir gazete iktidar partisinin milletvekilinin öncülüğünde basılıyor, camı çerçevesi kırılıyor. Dünyaya nasıl anlatacağız Türkiye’de demokrasi var diye" diye konuştu.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları