loading
close
SON DAKİKALAR

'Yandaşa ayrı vatandaşa ayrı adaleti kabul etmeyeceğiz'

'Yandaşa ayrı vatandaşa ayrı adaleti kabul etmeyeceğiz'
Tarih: 27.06.2017 - 17:33
Kategori: Siyaset

Adalet Yürüyüşü hakkında açıklama yapan CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, 'Biz herkes için adalet diyoruz. Herkes için güzel günler diyoruz.' dedi.

CHP’nin devam eden Adalet Yürüyüşü hakkında açıklama yapan CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, “Biz herkes için adalet diyoruz. Herkes için güzel günler diyoruz. Yandaşa ayrı, muhalefete ya da sade vatandaşa ayrı adalet anlayışını asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz” ifadelerini kullanarak kararlılıklarını bir kez daha vurguladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasının ardından başlattığı Adalet Yürüyüşü devam ederken 9. günde yürüyüşe destek için Türk Tabipler Birliği de yürüdü.

Hekimlerde Herkes İçin Adalet Arayışında

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara yürüyüş hakkında yaptığı açıklamada TTB’nin desteğinden çok memnun olduklarını belirtti. Adalet için başlatılan bu yürüyüşe toplumun her kesiminden desteğin her geçen gün arttığını ifade eden Kara, “TTB’nin desteği şunu gösterdi ki hekim meslektaşlarımız da herkes için adalet arayışında. Sağlıkta yaşanan sıkıntılar, OHAL KHK’ları ile haksız sebeplerle ihraç edilen meslektaşları, AKP’nin görmezden geldiği sağlıkta şiddet yüzünden yitirdikleri meslektaşları ve ekip arkadaşları için, Türkiye’de herkesin sağlık hakkından eşit şekilde yararlanması için adalet istediklerini vurguladılar. Biz bu yürüyüşe başlarken herkes için her alanda adalet istediğimizi vurgulamıştık. Her geçen gün gelen desteklerle bunu daha fazla ispatlamış oluyoruz. Toplumda adalete ve adalet inancına karşı olan güven son derece zedelenmiş durumda. Vatandaşlarımıza umut vermek zorundayız. Yandaşa, damada, akrabaya ayrı vatandaşa ayrı adalet anlayışına karşı çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurdukları bu harami düzeni bir gün kendilerini de yakacak

AKP’nin “Yollar yürüyerek aşınmaz” ifadeleri ile Cumhurbaşkanının “Hükümetin lütfu” açıklamasına da yanıt veren Kara, “Anayasal hakkımızı kullanmak ne zamandan beri birilerinin lütfu oluyor. Aksine biz Anayasadan kaynaklı bir hakkımızı kullanıyoruz ve Devlet bu konuda bizim güvenliğimizi sağlamak zorunda. Bu bir lütuf değil bir kanun emri. Bununla beraber yürünmeyen yol da yol değildir. Genel Başkanımızın da dediği gibi adalet için başlattığımız bu yürüyüşte ne kadar yol yürümemiz gerekirse yürürüz. Unutmasınlar ki adalet bir gün onlar için de gerekli olacak. Kurdukları bu harami düzeni bir gün kendilerini de yakacak” diyerek Hükümete adalet konusunda tarafsızlık ve etik kuralları hatırlattı.
Yürüyüşün bayramda da devam edeceğini belirten CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, bu bayram günlerinin tüm ülkeye adalet ve huzur getirmesini dileyerek tüm vatandaşların Ramazan Bayramı’nı da kutladıklarını belirtti. 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları