loading
close
SON DAKİKALAR

'Yemen'e emperyalist müdahaleye hayır'

'Yemen'e emperyalist müdahaleye hayır'
Tarih: 06.04.2015 - 14:11
Kategori: Sendika

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Yemen'e yapılan müdahalelere ilişkin açıklamada bulundu.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Yemen'e yapılan müdahalelere ilişkin açıklamada bulundu.


DİSK Genel Başkanı Kani Beko;''Yemen'e emperyalist müdahaleye hayır: Ortadoğu'da barış hemen şimdi!

Kan ve ateş çemberine dönmüş Ortadoğu, emperyalistlerin yönlendirdiği yeni bir savaşa tanıklık ediyor. Bölgenin en yoksul ülkesi Yemen, günlerdir Suudi Arabistan öncülüğündeki askeri koalisyon tarafından bombalanıyor. Aralarında sivillerin ve çocukların da olduğu yüzlerce kişi hayatını kaybetti, cinayetler devam ediyor.

Bu saldırılar, ABD emperyalizminin bölgedeki halklara karşı işlediği suçların yeni bir halkasıdır. Amaç, Suudi Arabistan monarşisinin Yemen'deki hâkimiyetini yeniden tesis etmektir. Amaç, Aden Körfezi'nden Kızıldeniz'e açılan bölgede bulunan İsrail savaş gemilerinin ve İsrail deniz ticaretinin güvenliğini sağlamaktır. Amaç, yıllardır siyasi ve ticari kuşatma altında bulunan İran'a gözdağı vermektir.

AKP hükümeti, uluslararası hukuku çiğneyerek Yemen halkına yönelik düzenlenen bombardımanları övmekte hatta saldırıya destek verebileceğini söylemektedir. Destek veren diğer ülkelere baktığımızda İsrail'i ve Sisi liderliğindeki Mısır'ı görüyoruz. AKP'yi Sisi ve İsrail ile yan yana getiren güç nedir? Amerikancılığını ispatlama telaşı mı yoksa Körfez petro-dolarlarına duyduğu açlık mı?

Yemen'de yaşananlar kimi kesimler tarafından mezhep savaşı olarak gösterilmek istense de karşı karşıya olduğumuz olay Yemen halkına ve bölgedeki anti-emperyalist, demokratik seçeneklere yönelik canice bir saldırıdır. Yemen'in geleceğine karar vermesi gereken Yemen halklarıdır. Ortadoğu halkları mezhep çatışmalarına karşı demokrasi ve laikliği savunmalıdır.

Emperyalizmin ve onun işbirlikçilerinin çıkarları uğruna daha fazla kan dökülmesine izin vermemeliyiz. Barış bizim için su kadar ekmek kadar zorunlu bir ihtiyaçtır. Bütün emek, barış ve demokrasi güçlerini göreve çağırıyoruz. Türkiye işçi sınıfı bu savaşa dur demelidir.'' açıklamasında bulundu.


Vişne Haber Ajans

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları