loading
close
SON DAKİKALAR

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Davutlar Cemevi açıldı

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Davutlar Cemevi açıldı
Tarih: 02.09.2015 - 16:17
Kategori: Yerel

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Davutlar Cemevi’nin açılışına katılan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı barış mesajları verdi. Kayalı, cemevlerinin barışın ve dostluğun adresi olduğunu söyledi.

Alevi Kültür Derneği tarafından bağışlarla yaptırılan Davutlar Cemevi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde düzenlenen bir törenle açıldı. Katılımın yoğun olduğu Cemevi açılışına, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, CHP Aydın Milletvekilleri Metin Lütfi Baydar, Hüseyin Yıldız, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, CHP Tunceli Eski Milletvekili Hüseyin Aygün, Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Haydar Büyükdağ ile siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Törende, Alevi vatandaşların ibadetlerini yerine getirebilecekleri Cem salonu, hayır yemeklerinde kullanabilecekleri yemekhane, cenazeler için morg ve gasilhane ile çeşitli toplantıların yapılabileceği salonlardan oluşan Davutlar Cemevi’nin hayırsever vatandaşların katkıları ile yapıldığı belirtilerek Cemevlerinin ibadethane olduğunun altı bir kez daha çizildi.

Cemevi’nin yapımına katkıda bulunan bağışçılara plaket verilen törende konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Cemevi açılışının 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yapılmasının çok anlamlı olduğunu vurgulayarak “1 Eylül, İkinci Dünya Savaşı’nın başladığı gündür. Bugüne kadar pek çok savaşı atlattık. Ancak ne yazık ki ülkemizde akan kanı durduramıyoruz. Cemevleri her zaman barışı ve dostluğu esas alır. Bu nedenle böyle bir günde sizlerin arasında bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi. 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları