loading
close
SON DAKİKALAR

Avrupa'da ilk onay Türkiye'den

Avrupa'da ilk onay Türkiye'den
Tarih: 25.11.2011 - 11:09
Kategori: Kadın

Kadına yönelik şiddetle ilgili Avrupa Konseyi Sözleşmesi TBMM'de onaylandı

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Dayanışma Günü” öncesinde TBMM’den kadınlara jest geldi. TBMM Genel Kurulu, “Kadınlara Yönelik Şiddete İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”ni kabul etti. TBMM’den dün gece saatlerinde kabul edilen yasa önemli düzenlemeler içeriyor:

*Kadın ve aile içi şiddete karşı uluslararası izleme timi kurulacak ve şiddetin veri bankası oluşturulacak.

* Emniyet güçleri mağdurlara koruma vermek zorunda kalacak.

* Mahkemelerin karar verirken dikkate almak zorunda kalacağı yasa; kültür, örf ve adet, din, gelenek veya namus gibi kavramların şiddetin gerekçesi olarak kabul edilemeyeceğini düzenliyor.

* Sözleşmeye imza koyan ülkeler, cinsel suç faillerinin tekrar suç işlemesini engelleyen tedavi programlarını oluşturulması için önlem alacak.

* Şiddet mağdurlarına, yasal ve psikolojik danışmanlık, mali yardım, konut, eğitim, öğretim ve iş bulma desteği sağlanacak.

Sözleşme, uluslararası alanda kadına yönelik ve aile içi şiddetle ilgili ilk bağlayıcı belge olma özelliğini taşıyor. Türkiye, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ni, imza atan ülkeler arasında, parlamentosunda ilk onaylayan ülke oldu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları