loading
close
SON DAKİKALAR

23 Nisan törenlerinde Özel sürprizi

23 Nisan törenlerinde Özel sürprizi
Tarih: 23.04.2014 - 11:44
Kategori: Gündem

Org. Özel'in resmi temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan ardından da Kırgızistan'da olacağı ve 25 Nisan Cuma günü Türkiye'ye döneceği öğrenildi.

Org. Özel'in resmi temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan ardından da Kırgızistan'da olacağı ve 25 Nisan Cuma günü Türkiye'ye döneceği öğrenildi. Meclis'teki özel oturumda ve akşam verilecek Meclis Resepsiyonu'nda Org. Özel'i vekaleten Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hulusi Akar temsil edecek. Org. Akar'ın yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk ile Jandarma Genel Komutanı Org. Servet Yörük'ün de resepsiyonda hazır bulunacağı öğrenildi. Org. Özel, geçen yıl Meclis'teki 23 Nisan törenlerine de babası Seyfettin Özel'in hayatını kaybetmesi nedeniyle katılamamıştı.
Türkmenistan Savunma Bakanlığının davetlisi olarak Türkmenistan'da temaslarda bulunan Orgeneral Özel, bugün Aşkabat'ta Atatürk Parkı'nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına katıldı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bugün çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Etkinlikler, 23 Nisan Çarşamba günü TBMM Atatürk Anıtı'ndaki törenle başlayacak. Anıtkabir'e çelenk konulacak. Çiçek, daha sonra kutlamaları kabul edecek. Genel Kurul, öğleden sonra özel gündemle toplanacak. Birleşim açıldıktan sonra İstiklal Marşı okunacak, TBMM Başkanı Çiçek ile TBMM'de grubu ve üyesi bulunan siyasi partiler adına genel başkanlar konuşma yapacak. Ardından da Çiçek tarafından resepsiyon verilecek.

BDP'LİLERLE BİRARAYA GELECEKLER Mİ?

2007 seçimlerinden bu yana terör örgütü PKK'yı desteklediği gerekçesi ile BDP'yi boykot etmek amacıyla Meclis'teki 23 Nisan resepsiyonlarına katılmayan askerler, bu boykotu geçen yıl bitirmişti. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in evsahipliğinde geçen yıl Meclis'te verilen resepsiyona, babasını kaybeden Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel katılmazken kuvvet komutanları tam kadro katılmıştı. Ancak komutanlar, resepsiyonda, BDP'lilerle biraraya gelmemişti. Komutanlar 2012 yılında da Meclis'teki özel oturum ve resepsiyona eşsiz katılmıştı. Ancak 2012 yılındaki boykot bozma kararının ardında BDP'li vekillerin tutuklu vekilleri protesto etmek amacıyla Meclis'teki programlara katılmaması etkili olmuştu. Geçen yıl BDP'lilerle biraraya gelmeyen komutanların bugün gerçekleşecek resepsiyonda BDP'lilerle biraraya gelip gelmeyeceği ise merak konusu oldu.

94. YAŞA ÖZEL KUTLAMA

Meclis'in 94. açılış yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Kurtuluş Savaşı'nın ışık, ses ve 3 boyutlu olarak anlatılacağı bir gösteri sunulacak. Bu yılki törenler, önceki yılların aksine tören salonu yerine şeref salonunda gerçekleştirilecek. Resepsiyondan sonra misafirler dışarı alınarak, kutlama etkinlikleri çerçevesinde havai fişek gösterisi de olacak. 23 Nisan Resepsiyonu'na katılacak olan davetliler, Meclis'in Dikmen ve Çankaya kapısından alınacak. Her iki kapının yolu ışıklandırılacak. Meclis'e 23 Nisan Çarşamba günü ziyaretçi alınmayacak. TBMM'nin 94. Açılış yıldönümü kutlamalarına davetlilerin dışında ziyaretçi kabulü yapılmayacak. TBMM İdare amirleri imzasıyla siyasi parti gruplarına TBMM'nin 94. Açılış yıldönümü kutlamalarına ilişkin yazı gönderildi. Yazıda, TBMM yerleşkesinde gerçekleştirilecek toplantı ve törenlere katılacak protokole dahil zevat ile izleyici sıfatıyla katılacaklara davetiye gönderildiği, belirtilen tarihte davetlilerin dışında ziyaretçi kabulü yapılmayacağı ifade edildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları