loading
close
SON DAKİKALAR

Galatasaray inanılmazı başardı

Galatasaray inanılmazı başardı
Tarih: 25.11.2011 - 12:21
Kategori: Spor

Euroleague'deki temsilcilerimizden Galatasaray Medical Park, A. Prokom karşısında 15 sayı geriye düşmesine rağmen uzatmaya giden maçı 78-76 kazanmyayı başardı

Galatasaray Medical Park, THY Euroleague D Grubu’ndaki 6. maçında Polonya temsilcisi Asseco Prokom’u Abdi İpekçi Spor Salonu’nda ağırladı.

Sarı kırmızılılar,  normal süresi 70-70 eşitlikle sona eren karşılaşmada Prokom'u uzatmada 78-76 mağlup etti.

Galatasaray Medical Park, Furkan Aldemir’den yoksun çıktığı karşılaşmaya hücumda iyi başlayamadı. Bu fırsatı iyi değerlendiren konuk ekip, ilk 5 dakikayı 7-4 önde geçti. Pota altından kolay sayılar bulmaya başlayan sarı kırmızılılar, savunma sertliğini de artırarak 8-7 öne geçti. Ancak son bölümde oyuna ağırlığını koyan Prokom, yeniden öne geçti ve ilk çeyreği de 14-12 üstün kapattı.

Karşılaşmanın ikinci çeyreği karşılıklı basketlerle başladı. Cevher Özer ve Shumpert’ın da hücumda devreye girmesiyle birlikte ipleri ele geçiren Galatasaray Medical Park, öne geçti ve farkı 7 sayıya kadar çıkardı: 32-25. Polonya ekibinin öne geçmesine izin vermeyen sarı kırmızılılar, soyunma odasına 34-31 önde gitti.

İkinci devreye Prokom hızlı başladı. 3 sayı çizgisinin gerisinden üst üste 2 basket bulan konuk ekip, 37-34 öne geçti. Skor üretmekte çok zorlanan sarı kırmızılılar, savunmada da etkisiz kalınca konuk ekip farkı çift hanelere taşıdı: 34-44. Pota altından ürettiği sayılarla farkı 5 sayıya kadar indiren Galatasaray Medical Park, öne geçmeyi başaramadı ve son çeyreğe de 57-46 geride başladı.

Son çeyreğe basketbol faul ile başlayan Prokom, farkı 14 sayıya kadar çıkardı. Son 4 dakikaya girilirken farkı tek hanelere indiren Galatasaray, rakibini hücumda yavaşlatmayı başaramadı. Temsilcimiz, pota altında Songaila'nın devreye girmesiyle birlikte son 2 dakikaya girilirken skoru 69-65'e getirerek farkı 4 sayıya indirdi. Galatasaray Medical Park, Gordon'ın bitime 30 saniye kala kaydettiği 3 sayılık basketle skora 70-70 eşitlik getirdi. Kalan sürede iki takım da skor üretemezken, karşılaşma 70-70 eşitlikle sona erdi ve uzatma dakikalarına geçildi.

Karşılaşmanın uzatma bölümüne hızlı başlayan Galatasaray Medical Park, bulduğu kolay sayılarla üstünlüğü ele geçirdi. Son dakikaya girilirken, Prokom yeniden öne geçmeyi başardı. Ancak pot altından sayılar üretmeye devam eden sarı kırmızılılar, maçı da 78-76 kazandı.

Galatasaray Medical Park'ta Zaza Pachulia 19 sayı, 10 ribaundla double-double yaparken, Shumpert 13 sayı, 7 ribaundla galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Konuk ekipte Motiejunas'ın 22 sayı, 10 ribaund, 3 top çalmasıyla, Lafayette'in 18 sayı, 4 top çalma ve 4 asisti mağlubiyeti engelleyemedi.
 
Galatasaray Medical Park'da dünkü antrenmanda başına dirsek gelen Furkan Aldemir, Asseco Prokom maçında oynayamadı.

Alnında çökme meydana gelen oyuncunun, geceyi tedbir amaçlı hastanede geçirdiği öğrenildi. Sarı-kırmızılılar, uzun oyuncularının erken faul problemine girdiği karşılaşmada Furkan'ın eksikliğini hissettiler.

Galatasaray Medical Park, grupta ilk 5 maçında galibiyet alamayan Polonya ekibini uzatmada zor da olsa yenmeyi başardı. Maçtan sonra sarı-kırmızılı oyuncular ve taraftarları galibiyetin sevincini coşkulu bir şekilde kutladılar. Oyuncular bir süre sahada kalarak
 taraftarlarla galibiyet sevincini paylaştılar.

Bu arada maçı sakin bir şekilde izleyen yönetici Abdurrahim Albayrak da son dakikalarda gelen galibiyetle birlikte büyük sevinç yaşadı.

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Daniel Hierrezuelo x (İspanya), Sinisa  Herceg x (Hırvatistan), Sergey Mikhaylo x (Rusya)
Galatasaray Medical Park: Lakovic 8, Lucas 12, Shipp 2, Pachulia 19, Songaila 10, Andric 4, Tutku 3, Ender 3, Cevher 4, Shumpert 13
Asseco Prokom: Blassingame 3, Seweryn 3, Szczotka 4, Lapeta, Motiejunas 22, Frasunkiexicz 3, Hrycaniuk 6, Dimitriev 2, Lafayette 18, Zamojski 15, Kuebler

1. Periyot: 12-14
Devre: 34-31 (Galatasaray Medical Park lehine)
3. Periyot: 46-57
Normal süre: 70-70
5 faulle çıkanlar: 35.25 Andric, 38.53 Songalia (Galatasaray Medical Park), 39.11 Hrycaniuk (Asseco Prokom)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları