loading
close
SON DAKİKALAR

‘İsrail için en mükemmel halkla ilişkilerci Erdoğan’

‘İsrail için en mükemmel halkla ilişkilerci Erdoğan’
Tarih: 05.10.2011 - 17:34
Kategori: Dünya

İsrail hükümeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CNN televizyonuna yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.

Partisinin toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, “Erdoğan’ın CNN’de katıldığı program mükemmeldi. Eğer bana İsrail’in sorunlarını anlatmak için halkla ilişkiler konusunda ne yapabileceğimizi sorarsınız, her basın yayın organının her dakikasını satın alıp orada Erdoğan’ın gece gündüz konuşmasını sağlarım. Her konuşmasıyla İsrail’e destek artıyor. Bana kalsa bütün ‘takımı’ te- levizyona çıkarırdım: Erdoğan, Ahmedinecad, Raad Salah ve İbrahim Sarsur” dedi.

‘Sorunumuz Türk liderliğiyle’
Erdoğan’ın “İsrail halkı ile sorunumuz yok, sorun İsrail hükümeti ile” sözlerine atıfta bulunan Lieberman, “Türk milletine ve devlet olarak Türkiye’ye saygı duyuyoruz. Bizim sorunumuz, terörü destekleyen ve besleyen radikal, aşırı İslamcı mevcut Türk liderliği ile. Erdoğan’ın Hamas’a destek vermesi tesadüf değil. İHH ise İsrail ve Almanya’nın terör listelerinde” dedi. Başbakan Binyamin Netanyahu ise Erdoğan’ın, “çok çirkin” ve “yalan” beyanlarda bulunduğunu söyledi.


İran: Türkiye gösteri yapıyor 

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in askeri danışmanı Orgeneral Yahya Rahim Safevi ise Türkiye ile İsrail’in gizlice görüştüğünü öne sürdü. Safevi, “Türkiye’nin Siyonistlere karşı çıkışları siyasi bir gösteri. Türkler, İsrail’le ilişkilerini perde arkasında yürütmeye devam ediyor” dedi.


‘İsrail-Türkiye krizi için Obama devrede’


İsrail gazetesi Yedioth Ahronot, Türkiye ile İsrail arasındaki kriz için ABD’nin arabuluculuğunda temasların yeniden başladığını öne sürdü. Üst düzey bir İsrailli yetkili, son günlerde uzlaşma için temaslar yapıldığını doğruladı. Barack Obama yönetiminin, Başbakan Erdoğan ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres arasında telefon görüşmesi yapılmasını önerdiği, ancak Ankara’nın bunu reddettiği belirtildi. Yetkili, “Türkler özür, tazminat ve ablukanın kaldırılmasında ısrarcı” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları