loading
close
SON DAKİKALAR

8 ay sonra ilk duruşma

8 ay sonra ilk duruşma
Tarih: 27.03.2017 - 09:35
Kategori: Gündem

Aralarında Murat Aksoy ve Atilla Taş’ın da bulunduğu çok sayıda tutuklu gazetecinin FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla yargılanmasına başlanıyor.

Temmuz ayındaki darbe girişiminin ardından tutuklanan çok sayıda gazeteci Fethullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu iddiasıyla, 8 ay sonra bugün yargıç karşısına çıkıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Murat Çağlak’ın medyadaki FETÖ yapılanması iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırladığı iddianamede, Murat Aksoy, Atilla Taş ve Gökçe Fırat’ın aralarında bulunduğu 28 kişiye örgüt üyeliği suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, Atilla Taş’ın 53 Twitter paylaşımı ve 21 köşe yazısı suç delili olarak yer aldı. Taş ile ilgili değerlendirme kısmında, kapatılan Meydan gazetesinde köşe yazarlığı yaptığı ve sosyal medyada Gezi Parkı eylemlerinin ardından tanındığı belirtilirken Taş’ın FETÖ / PDY’nin yurtiçi ve yurtdışında kamuoyu ve gündem oluşturmak için sosyal medyayı etkin kullandığı ifade edildi. Taş’ın, Bugün TV’ye kayyım atandığında kanalın rejisine kadar girerek örgüt mensuplarına destek mahiyetinde söylemlerde bulunduğu, bunun da dikkat çekici bulunduğu öne sürüldü. Taş’ın Twitter hesabından FETÖ mensuplarını övücü ve örgütle mücadele kapsamında yapılan soruşturmaları itibarsızlaştırıcı paylaşımlarda bulunduğu iddia edildi. Cumhurbaşkanı’na çeşitli ithamlarda bulunduğu aktarılan Taş’ın örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan tutuklandığı ancak fiilen örgütle irtibatı olduğu iddia edilerek örgütün üyesi olduğu kanaatine varıldığı belirtildi.

Yaklaşık 7 aydır tutuklu bulunan gazeteci Murat Aksoy’un ise örgütle mücadele kapsamında yapılan soruşturmaları itibarsızlaştırarak, görev alan kamu görevlilerini suç işlemekle itham ettiği öne sürüldü. Türkiye Cumhuriyet devletini terör örgütü IŞİD ile irtibatlandırdığı belirtilen Aksoy’un örgütün algı faaliyetlerinde görev aldığı iddia edilerek, örgüt üyesi olduğu öne sürüldü. Dava sanıklarından Said Sefa’nın da darbeye teşebbüs, örgüt yöneticiliği suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapsi istenirken, Sefa’nın Fuat Avni hesabını oluşturan ilk kişi olduğu öne sürüldü. İddianamede, Zaman gazetesi, Cihan Haber Ajansı, Millet gazetesi, Bugün gazetesi ve Meydan gazetesinden çok sayıda muhabir de şüpheli sıfatıyla yer alıyor.


Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları