loading
close
SON DAKİKALAR

Greenspan Euro nun dağılması ABD ekonomisini yavaşlatır

Greenspan Euro nun dağılması ABD ekonomisini yavaşlatır
Tarih: 13.02.2012 - 11:10
Kategori: Ekonomi

Fed eski başkanı Alan Greenspan, Avrupa'nın ortak para birimi eurodaki çatlakların, ABD ekonomisini de tehdit edebileceğini söyledi


ABD Merkez Bankası'nın eski başkanı Alan Greenspan, eurodaki kırılmaların ABD ekonomisini de yavaşlatabileceğini savundu. Washington'da konuşan Greenspan, eurodaki kırılmaların ve bu sürecin, Avrupa'daki bankacılık sektörü için ciddi sorunlar oluşturduğunu söyledi. Avrupa Merkez Bankası'nın sınırsız krediler gibi acil durum müdahaleleri, Yunanistan, Portekiz, İtalya ve İspanya'daki bankaları ayakta tutarken, Avrupa'daki diğer kuruluşların borç vermelerini de kolaylaştırıyor.

Greenspan, Avrupa'nın ABD ticareti ve finansal sektörü için önemli bir ortak olması sebebiyle, Avrupa'daki daralmanın Amerikan şirketlerinin hisse değerlerini ve kârlarını etkileyeceğini belirtti. Euro bazındaki tahvil ve kredilere duyulan güvenin zayıflığının, bölgedeki bankaları da baskıladığına dikkat çeken Greenspan, "bu kredi ve tahvillerin her zaman ideal teminat olarak görüldüğünü, ancak şimdi durumunun oldukça belirsiz olduğunu söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları