loading
close
SON DAKİKALAR

Lise mezunlarına iş fırsatı

Lise mezunlarına iş fırsatı
Tarih: 13.02.2012 - 11:09
Kategori: Eğitim

Üniversiteye giremeyen gençlere pek çok sektör fırsatlar sunuyor. Başta satış temsilciliği, çağrı merkezi operatörlüğü gibi işlere 50 bin lise mezunu aranıyor

Üniversite sınavını kazanamayan ve bir an önce iş hayatına atılmaya hazırlanan lise mezunları dikkat! Yaklaşık 50 bin lise mezununa yeni iş fırsatı doğdu. Pek çok sektörde, işe yerleştirmek üzere lise mezunu adaylar aranıyor. Üstelik belli pozisyonlarda yükselen bir kariyer grafiği yakalamak mümkün.
İnsan kaynakları sitesi Kariyer.net, lise mezunu adaylar için sektörlerin istihdam haritasını çıkardı. Kariyer.net verilerine göre; lise mezunlarına olan talep geçen yıla kıyasla yüzde 68 artarken, yaklaşık 50 bin kişiye yeni iş fırsatı doğdu. Lise mezunu adaylara en çok talep mağazacılık alanından ve çağrı merkezlerinden gelirken, adayların en çok yoğunlaştığı pozisyon ise satış temsilciliği oldu. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, "Birbiri ardına faaliyete geçen alışveriş merkezleriyle istihdam potansiyelini de hızla artıran mağazacılığın lise mezunlarına olan talebi bir önceki yıla göre 2 katına çıktı. Yatırımlarını hızlandıran enerji sektörü de istihdam anlamında geçen yıla göre büyük bir artış sergiliyor. Yine bilişim sektörü lise mezunlarına iş fırsatı sağlayan en önemli sektörler arasında yer alıyor" dedi.

EĞİTİM VERİLİYOR
"Üniversite eğitimi çok önemli ancak meslek sahibi olmanın, başarılı kariyer inşa etmenin tek yolu değil" diyen Azoz, sözlerine şöyle devam etti: "Özel sektörün nitelikli personel sıkıntısı, mesleki eğitimi ön plana çıkarıyor. Birçok şirket uygun pozisyonlar için lise mezunlarını istihdam edip, meslek içi eğitimler ve sertifika programlarıyla yetkinliklerini artırma yoluna gidiyor. Özellikle mağazacılıkta ve çağrı merkezlerinde birkaç yıl içinde yöneticilik seviyesine gelmek mümkün."

BU ÖNERİLERE DİKKAT!
Yusuf Azoz, lise mezunu adaylara şunları önerdi:
* Yabancı dilinizi mutlaka geliştirin. İngilizce'yi en az orta seviyede kullanabilen lise mezunları, işverenler tarafından tercih ediliyor. Özellikte turizm sektörü Rusça ve Arapça gibi dilleri bilen lise mezunlarına büyük fırsatlar sağlıyor.
* Sürücü ehliyetinizi alın. Özellikle satış pozisyonlarında sürücü ehliyeti, birçok kapıyı açabilecek önemli bir belge.
* Kurslara ve sertifika programlarına katılın. Çalışmak istediğiniz alanla ilgili alacağınız her eğitim, sizi bir adım öne çıkaracaktır.
* Ömür boyu eğitim kuralını unutmayın. Bu eğitimlerden maksimum faydayı alıp işinize aktarmaya özen gösterin.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları