loading
close
SON DAKİKALAR

Karakterinize göre kilo verin

Karakterinize göre kilo verin
Tarih: 13.02.2012 - 05:16
Kategori: Sağlık, Yaşam

Bilim adamları yaptıkları son incelemelerde kilo vermek isteyenlerin diyet ve spordan önce kendi kişilik tipini belirlemeleri gerektiğini buldu

Klinik nörobiyoloji uzmanı Daniel Amen zayıflamaya çalışan insanların enerjilerini hiçbir zaman işe yaramayacak diyet planları yapmak için harcamak yerine kendilerini tanımalarını önerdi.

Çünkü Amen, kilo vermenin sırrının zayıf ve güçlü taraflarını ortaya çıkararak mümkün olduğunu ve insanların nelerin onlarda yemek yeme isteği ortaya çıkaracağını bulmaları gerektiğini söylüyor.

Amen'in araştırmasında çok yiyen insanlar 5 gruba ayrılıyor; dürtüsel olarak çok yiyenler, yeme ataklarıyla çok yiyenler, hem dürtüsel hem ataklarla yiyenler, duygusal olarak çok yiyenler ve anksiyetik olarak çok yiyenler.

Araştırmaya göre her gruptaki hastalar kilo verebilmek için belli yiyeceklerden kaçınmalı.

Örneğin dürtüsel olarak yemek yiyen gruptakiler sürekli olarak yemek düşünen ve yeme düşüncesine saplantılı yaşayan insanlar ve bu tiptekiler yüksek protein içeren diyetlerden kesinlikle kaçınmalı çünkü bu tip yiyeceklerin onların daha çok yemek yemeye odaklanmasına sebep oluyor. Onun yerine kompleks karbonhidrat içeren diyetlere yönelebilirler.

Ancak ikinci gruptakiler yani yeme atakları geçirenler ise tam tersi biçimde karbonhidratlardan kaçınmalı. Bunun yerine tavuk ya da yulaf içeren ve konsantrasyonu artıran yiyecekler tüketmeli.

Daniel Amen ABD'de yayınladığı kitabında 5 tip insana ve neler yemeleri gerektiğine detaylı biçimde değiniyor

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları