loading
close
SON DAKİKALAR

ABD faturası!

ABD faturası!
Tarih: 04.09.2015 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Özetle; iflas eden politikalara devam. Çünkü Meclis’teki partilerin ABD kuyruğundan ayrılacak gücü yok.

Irak’ta ABD’nin kuyruğuna takıldık. Sonuç; Irak, Amerika’nın istediği şekilde bölündü, istikrarsızlaştı. Kürt devleti komşumuz oldu.
Aynı şeyi Libya’da yaptık. Sonuç; müteahhitlik hizmetlerinden gelen milyarlarca dolardan olduğumuz gibi Libya’yı da kendimize düşman ettik.
Akıllanmadık, aynı yanlışı Suriye’de tekrarladık. Sonuç; güney sınırımızda kimin eli kimin cebinde... Hangi bölge hangi terör örgütünün yönetiminde, belli değil. 2 milyonu bulan Suriyeli mültecinin yarattığı ekonomik ve sosyal sorunlar da cabası.
Başımızda, büyük ölçüde ABD patentli bir PKK belası vardı. Onunla doğru düzgün baş edemezken yine ABD’nin peşine takıldık, IŞİD’e saldırarak yeni bir cephe açtık.
İlk sonuç; IŞİD’in denetiminde olduğu söylenen Suriye topraklarından açılan ateş sonucu bir askerimiz öldü, biri kayıp.
PKK terörü can almaya devam ederken... IŞİD Türkiye’deki uyuyan hücrelerini harekete geçirir de metropollerde bombalar patlar korkusu da artarak sürüyor.
Bu gelişmelere seyirci kalan Meclis dün muhalefetin de desteğiyle sınır ötesi önergesine olumlu oy verdi.
Özetle; iflas eden politikalara devam...Çünkü Meclis’teki partilerin ABD kuyruğundan ayrılacak gücü yok.

ÇOCUK
Masumiyetin ölümünü simgelercesine sahile vurmuş çocuk cesedini dün gazetelerimiz “Dünyanın utancı”, “İnsanlık sahile vurdu” gibi başlıklarla verdiler.
Masumiyetin ölümü kimin utancı?
Petrole el koymak için Ortadoğu’ya inen.... Demokrasi ve özgürlük getiriyoruz diye Irak ve Libya’yı enkaza çeviren, El Kaide ve IŞİD gibi örgütleri üreten ABD ile Batılı dostlarının değil mi?
ABD politikalarını destekleyen ülkeler ve bu ülkelerde ABD politikalarına oy verenler de suç ortağıdır.
Batı iyi yaşamak için petrol bölgelerini duman ediyor.., Ve oradan kaçan insanların kimi ölüyor ama çoğu da Batı’nın kapısına yığılıyor. Petrol hırsızı Batı’nın ve dostlarının bundan kaçışı yok...

AKP “Seçim güvenliği yok” diyor.
Evet!
Öncelikle “tarafsız olması gereken” bakanların taraflı olması nedeniyle seçim güvenliği yok!
Akif Kökçe

ÖRGÜT
Gerçi bu ülkede her şey mizah ama... Bazı haberlerdeki mizah dozu daha da yüksek...
Mesela şu haber:
‘PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın geçmiş yıllarda yazdığı “Sosyalizmde Israr”, ”Kürt Aşkı”, ”Nasıl Yaşamalı” ve “Gerçeğin Dili ve Eylemi” isimli kitaplar örgüt propagandası içerdiği iddiasıyla İmralı Cezaevi yönetimi tarafından Öcalan’a teslim edilmedi...’
Adamın yazdığı kitaplar kendisinden gizleniyor... Bu bir...
İkincisi... Öcalan’ın bu kitapları okuyup örgütün propagandasına kapılma ihtimali!
Mazallah örgüt propagandasına kendini çok kaptırırsa terörist bile olabilir...

Doktorun katili
Diyarbakır’ın Kulp ile Lice ilçeleri arasında yol kesen silahlı PKK’lılar, durdurmak istedikleri bir aracın kaçması üzerine ateş açtı. Araçta bulunan Doktor Abdullah Biroğul yaşamını yitirdi.
Haber bütün gazetelerde bu şekilde yer aldı.
PKK doktoru ödürdüğünü yalanlamadı. PKK’yı tek gizleyen kim mi oldu?
Doktorun da üyesi olduğu Türk Tabipleri Birliği... TTB Merkez Konseyi yayımladığı bildiride suçluyu şöyle tanımladı:
“ Ülkemizi kan golüne çeviren, okul sıralarını doldurması gereken yaştaki çocuklarımıza tabutları reva gören, söylemleri ile mevcut çatışma ve şiddet ortamını tırmandıran herkes Dr. Abdullah Biroğul’un katlinden sorumludur...”
HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bile PKK’yı kınıyor ama TTB kınayamıyor. Üstü kapalı deyimlerle suçu devlete atıyor.
Devlet elbet melek değildir ama saldıran taraf da öncelikle devlet değil silahlı örgüttür.
Çok merak ediyoruz. TTB’nin binlerce doktor üyesi var. Bu üyelerin tümü PKK’ya böyle sempati ile mi bakıyor? Herhalde bakmıyorlar... İyi de neden hep birlikte bu duruma itiraz etmiyorlar? Neden TTB’nin kendi adlarına PKK avukatlığı yapmasını protesto etmiyorlar?

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları