loading
close
SON DAKİKALAR

Abdullah Gül: Polemiğe girmek istemiyorum

Abdullah Gül: Polemiğe girmek istemiyorum
Tarih: 12.01.2018 - 18:10
Kategori: Gündem

Abdullah Gül, cuma namazı çıkışında basına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la aralarında 696 sayılı KHK ile başlayan gerilime ilişkin sorular üzerine 'polemiğe girmek istemiyorum. Her şey ortada' dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 696 sayılı KHK ile ilgili 'muğlak ve kaygı verici' ifadesini kullanması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Husumet kervanına bazı dava arkadaşlarımız da katıldı' diyerek tepki göstermişti.
 
Abdullah Gül, cuma namazı çıkışında basına yaptığı açıklamada, 'polemiğe girmek istemiyorum. Her şey ortada' dedi.
 
Gül, AYM'nin gazeteciler hakkında verdiği karara ilişkin olarak da "Ben cumhurbaşkanı iken de ayrıldıktan sonra da gazetecilerin tutuksuz yargılanmalarının Türkiye'nin imajı açısından doğru olmadığını söylemişimdir. Yargılama yine devam eder" ifadelerini kullandı.
 
OHAL'in uzatılmasına ilişkin görüşü sorulan Gül, "Son defa Meclis'e sevk edildiği kanaatindeyim. Türkiye'nin reformcu bir ülke olduğunu göstermesi, dış ilişkiler, ekonomik ilişkiler itibariyle doğru olacağına inanıyorum. Türkiye olağanüstü bir dönem yaşadı. Demokrasinin bütün fonksiyonlarıyla işlediğini göstermek iyi olur" diye konuştu.
 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları