loading
close
SON DAKİKALAR

Açık hava reklamında AKP ezici üstünlükte

Açık hava reklamında AKP ezici üstünlükte
Tarih: 24.05.2015 - 00:00
Kategori:

Yalçın Bayer; CHP'li belediyelerin kullanımındaki bilbordlar ve reklam panolarının tümünün AKP'nin reklam ajansı Stroer ve yan şirketi Fors Medya tasarrufunda olduğu dikkat çekiyor.

SEÇİM kampanyası için İstanbul'u dolaşırken, AKP'nin afişlerinin ezici bir üstünlüğü olduğu dikkat çekiyor.
CHP açık hava reklam kampanyalarında son derece zayıf kalıyor. Daha doğrusu iki parti arasında eşitler arasında bir mücadele olmuyor. Bu küçük partiler için de söz konusu... Çünkü AKP her türlü devlet ve büyükşehir belediyesinin olanaklarını sonuna kadar kullanıyor.
CHP reklam panolarının önemini yeni fark ediyor ama... CHP'nin AKP gibi profesyonel bir ekibinin olmaması nedeniyle 'zayıf' kalıyor. Konuştuğumuz CHP'li üst düzey yöneticileri de bunu kabul ediyor. Sorularımıza şu yanıtı veriyorlar:
"Kılıçdaroğlu'nun mitinglerde söyledikleri son derece etkili... Ancak AKP'nin yoğun ve etkili açık hava reklam kampanyası karşısında CHP üstünlük sağlayamıyor. Bunun bir başka nedeni de var. CHP'li belediyelerin kullanımındaki bilbordlar ve reklam panolarının tümünün AKP'nin reklam ajansı Stroer ve yan şirketi Fors Medya tasarrufunda olduğu dikkat çekiyor.
(CHP'li belediyelerin reklam haklarını bulunduran Erol Olçok ile ilgili olarak Ahmet Davutoğlu, bir süre önce Çorum mitinginde AKP'nin reklam kampanyasını, 'Çorumlu Erol Olçok'un yaptığını' ve çok memnun olduklarını belirtmesi dikkat çekmişti. CHP'nin ise böyle ağırlığı olmadığı gibi ortaya çıkardığı bir isim de yok.
İstanbul'a bakarsak, CHP'li Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Ataşehir, Sarıyer gibi açık ara önde olduğu belediyelerde AKP'nin kampanyası ezici bir üstünlük sağlıyor. Ortaya çıkan soru da şu: CHP kendi belediyelerinin imkânlarını niye değerlendiremiyor."
"CHP'nin İstanbul'da 14 belediyesi var, sadece birkaç belediyede görülen, yeni ve etkili bir mecra olan 'Uniboard' reklam panolarında Kılıçdaroğlu reklamları görünüyor. Bunlar da olmasa açık hava reklamlarında CHP'nin hiç adı okunmayacak. CHP kendi elindeki belediyelerin reklam potansiyelini AKP'nin eline nasıl teslim eder? Ne yazık ki, sonra da gidip Ali Taran vasıtasıyla Stroer'e para ödeyerek bilbord alması komik bir şey değil midir?"
Sadece İstanbul mu, İzmir Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile tüm CHP'li belediyelerdeki potansiyel farkına varılmaz, anlamak mümkün değil. Bir tek Eskişehir Belediyesi, reklam panolarını AKP'li şirketlere teslim etmedi. Bunun dışında CHP'li belediyelerin bulunduğu Zonguldak, Muğla, Aydın, Hatay, Edirne ve Kırklareli gibi diğer kentlerde de CHP'nin reklam kampanyası bulunmuyor.
AKP'nin tanıtım kampanyasını güçlü ve başarılı bir şekilde kullandığını söylersek kimse şaşırmasın. Bunun semeresini de zaten seçimlerde görmesinden belli.

ADD, 'Biz varız, ya siz' dedi, rekor kırdı

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği'nin ATO Kongresium'da "#Biz Varız Ya Siz" konulu, gazeteci, aydın, sivil toplum kuruluşu başkanları, sendikacılar, üniversite öğretim üyeleri ve düşün insanları ile tiyatro ve sinema dünyasının tanınmış isimlerinin katıldığı "Konferanslar zincirinde", Bekir Coşkun, Mustafa Mutlu, Metin Feyzioğlu, Tezcan Karakuş Candan, Mustafa Balbay, ADD Başkanı Tansel Çölaşan, 7 Haziran seçiminin önemine dikkat çekerek, bir nevi "köprüden önce son çıkışın" altını çizdiler. Önceki Sincan 1. Ceza Hakimi Osman Kaçmaz, Deniz Feneri davasından alınan Savcı Nadi Türkaslan, tiyatro oyuncusu Bahadır Tokmak ve Gülsen Tuncer de çarpıcı konuşmalar yaptılar... (Guinness Rekorlar Kitabı için şapka takma rekorunun 680'le kırıldığı söylendi...) Ankara'nın, CHP'li iki ilçe belediye başkanı katılmadı! İzmir Buca'dan üşenmeden gelen belediyeciler, jestlerle ve dağıttığı hediyelerle Çankaya ve Yenimahalle belediyelerine taş çıkardı. Yenimahalle Belediyesi, Ankara'dan çok uzakta gibi, başkan mesajı ile yetindi! Sözde sosyal demokrat ilçe belediyeleri, Ankara'nın göbeğinde, seçim öncesi, çok önemli bir derneğin muhteşem etkinliğinde ortada görünmediler! Yenimahalle Belediyesi, AKP'nin teleferik açılışına lojistik destek vermekte hiç sakınca görmemişti, halbuki!.. Metin Altay

Beşiktaş'a 48. danışman

YEREL seçimler sürecinde örgüt ve adayların yok sayılması ile ilgili olarak 'Beşiktaş'ta Siyasi Linç' adlı kitap yazan yılların CHP'lisi ve belediye çalışanı Ali İzzet Oral'ın dün Facebook sitesinde, geçen dönemden beri CHP İBB Grup Sekreterliği yapan, son yerel seçimlerde Avcılar/Büyükşehir belediye meclis üyesi seçilen, ayrıca bundan bir süre önce Avcılar encümen üyesi olarak görevlendirilen 'finansçı' Handan Kantar'ın son olarak Beşiktaş Belediyesi'ne başkan başdanışmanı olarak atandığını, Başkan Murat Haznedar döneminde atanan başkan danışmanlarının sayısının böylece rekor bir şekilde 48'e çıktığının anlatıldığını...
AKP'nin Diyarbakır milletvekili Cuma İçten'in (Beşiktaş'ta oturur, Diyarbakır'dan bu kez aday gösterilmedi, şimdi bakan yardımcılığı beklediği için böyle laflar ediyor!) Twitter hesabından "CHP'li İzmirli gençlerin özgürlükten anladıkları son derece açık giyinmek, kafa çekmek, sabaha kadar eğlenmek..." sözüne tepki gösterenlerden CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın, Tayyip Erdoğan'ın 'gâvur İzmir', Diyanet İşleri Başkanı'nın 'İzmir'in farklı bir dindarlığı var, bu dindarlığın irfan geleneğine ihtiyacı var' sözlerinin unutulmadığını belirterek "Cuma İçten delikanlıysa bu mesajlarını İzmirlilerin arkasından değil yüzüne karşı da söylesin, Beşiktaş'ta değil" dediğini...
CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Başbakan'a, Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 yıllarındaki faaliyet kâr-zarar ve net kâr-zarar tutarlarının ne kadar olduğunu sorduğunu...

VATAN Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sefa Koçoğlu'nun, Hakan Fidan ve Abdullah Öcalan haklarında, yıllardır tartışılan 'Sakine Cansız suikastı'nın gelişimine bağlı olarak 'suç işlemek amacıyla örgüt kur kurmak, tasarlayarak adam öldürmek, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, Anayasa'yı ihlal iddiasıyla Ankara C. Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu...

Bodrum'da doğa katliamı

YALIKAVAK Sporkent Sitesi'nde doğa katliamı yaşanıyor; sitenin içindeki dere 200 kamyon molozla dolduruldu; 50 ağaç yok edildi.

CADDEBOSTAN'da Dubai tarzı yapılanmaya tepki.
ANKARA'da cadde ve sokaklarda reklam zorbalığı...

MESAJ PANOSU
ÇOK merak ediyorum CHP'nin mega projesinden CHP tabanının haberi var mıydı? Hiç tartışıldı mı? Mücella YAPICI

GS-BJK maçının biletleri 300-800 TL arasında karaborsaya düştüğüne göre, Passolig üzerinden rahatça bilet alamıyorlar. Umut ORAN

13 yılın özeti:
Yoksulluk, yolsuzluk, yalan, ötekileştirme ve düşmanlık.
Sami GÖKÇEK

Yalçın Bayer - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları