loading
close
SON DAKİKALAR

Acil- Taksim'e ve Gezi Parkına Sahip Çıkalım

Acil- Taksim'e ve Gezi Parkına Sahip Çıkalım
Tarih: 23.03.2015 - 01:23
Kategori:

Taksim Gezi Parkı Derneği Başkanı Mustafa Cevdet Arslan bugün Acil başlıklı 'Taksim'e ve Gezi Parkına Sahip Çıkalım' diyerek Basın, Kamuoyu, Halkımızla bir duyuru paylaştı...

Taksim Gezi Parkı Derneği Başkanı Mustafa Cevdet Arslan bugün Acil başlıklı 'Taksim'e ve Gezi Parkına Sahip Çıkalım' diyerek Basın, Kamuoyu, Halkımızla bir duyuru paylaştı...

Farkında mısınız;
Gezi parkına kenarlarına çalı ekili ağaç merdiven yapılıyor elbette hiçbir projeye göre değil. Gecekonducu mantığıyla Belediye çiçeklendirme ihalesiyle verdiği görevi taşeron firmaya yasadışı biçimde yaptırıyor.

Meydanın ortasında ise şimdilerde geniş bir alanda üzerinde "Şantiye" yazan teneke inşaat perdeleriyle çevrili bölümün ne olduğu, hangi projeye göre neyin şantiyesi olduğu, hangi şirkete İBB tarafından ne olarak ihale edildiği bilinmiyor. 

Bu çalışma da hiç bir yasal projeye göre değil tamamen keyfi biçimde İBB'nin biz istediğimizi yaparız mantığıyla yürüyor.
Hala Taksim Meydan düzenlemesi konusunda yasal bir dayanak oluşturamayan belediyenin, 1 Mayıs'a yakın bu çalışmalara girişmiş olması da manidardır.

Gezinin ön tarafına önceden kanunsuzca İBB'ce yıktırılan ve bir daha inşaa edilmeyen tarihi köprü ile bağlı, Taksim Gezi Parkı'nın Divan Oteli arkasında kalan bölümünde ise eskiden Park ve Bahçeler müdürlüğü'nün işçilerinin malzemelerini bahçıvanın kürek fidan çiçek filizlerini koyduğu kulübenin önündeki geniş bir bölüm demir parmaklıklarla ve otomatik garaj kapısıyla çevrilerek halktan ve Gezi'den kopartıldı. İçerisine sonradan 6 tane konteynır konularak üzerine "şantiye" yazısı asıldı. Aslında burada ne şantiyesi olduğunu İBB ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü de açıklamıyor. Sadece "Şantiye" diyor. Burası da yasadışı bir biçimde hiç bir yasal projeye dayanılmaksızın kime hizmet ettiği belirsiz şekilde işgal edilmiş durumda.

Gezi parkı içinde ve çevresinde oynanan bu yasadışı ve meşru olmayan ÇAL(IŞ)MALARI protesto ediyor yetkililer derhal bu çalışmalara son versin ve halka açıklıkla buralarda neler döndüğünü açıklamalıdır.
Halkımızı gezide dönen oyunlara karşı Gençlerimizin kanları pahasına ayakta kalan parkımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Mustafa Cevdet Arslan
Taksim Gezi Parkı Derneği Başkanı

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları