loading
close
SON DAKİKALAR

Açlık grevindeki Semih Özakça'nın dedesi: Istırap içindeyiz, endişeliyiz

Açlık grevindeki Semih Özakça'nın dedesi: Istırap içindeyiz, endişeliyiz
Tarih: 26.06.2017 - 13:11
Kategori: Gündem

Kanun hükmünde kararnameyle öğretmenlik görevinden ihraç edildikten sonra açlık grevine başlayan ve grevi cezaevinde sürdüren Semih Özakça, 110. günü geride bıraktı. Özakça'nın anneanne ve dedesinden mesaj geldi.

KHK ile ihraç edildikten sonra Ankara Yüksel Caddesi’nde “İşimi istiyorum” diyerek açlık grevine başlayan akademisyen Nuriye Gülmen ve eğitimci Semih Özakça, açlık grevinin 110. gününü geride bıraktı.

Özakça’nın Eskişehir’de yaşayan dedesi ve anneannesi de torunlarının durumuna dikkat çekmek için kamuoyuyla bir mesaj paylaştı.

Dede Ali Rıza Özakça, torununu çilelerle büyüttüklerini anlatarak şunları söyledi:

“Okuttuk, babasız olarak... İlkokuldan, üniversiteye kadar hep başarı belgeleriyle okulu bitirdi. Öğretmenlik görevine başladı. Fakat kanun hükmünde kararname ile bir günde öğretmenlikten ihraç edildi. Açlık grevinin 75. gününde geldiler, cezaevine attılar. Biz de çok üzüldük, zaten günlerimiz ıstırap ve acıyla geçiyor. Şimdi de bayram geldi, bayramda da daha acılar çekerek bayramımız zindan oldu. Şimdi torunumuz 109. gününde açlık grevine devam ediyor. Sağlığından çok endişeliyiz. Torunumuzun bir an evvel vazifesine geri dönmesini istiyoruz” dedi.

Naciye Özakça ise torunu için endişeli olduğunu kaydederek “Torunumun göreve dönmesini istiyorum, açlık grevine girdi. Endişeliyim ve üzüntülüyüm. Görevine dönmesini istiyorum” diye konuştu. 

soL

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları