loading
close
SON DAKİKALAR

Adalet Yürüyüşü 9. gününde

Adalet Yürüyüşü 9. gününde
Tarih: 23.06.2017 - 08:40
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüşü'nün 9. gününe bugün saat 09.00'da Şanalar Köyü Yaşar Çelik Şair Dertli Kültür Parkı'ndan başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüşü'nün 9. gününe bugün saat 09.00'da Şahnalar Köyü Yaşar Çelik Şair Dertli Kültür Parkı'ndan başladı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi basın mensuplarına bir açıklama yaptı. 

CHP lideri, "Adalet yürüyüşümüz 9. gününde devam ediyor. Toplumun her kesiminden sağ olsunlar, destek veren vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız var. Onlara yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, tutuklu bulunan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun avukatlarının bugün Anayasa Mahkemesi (AYM)'ye başvuracağını ifade ederek, "Bu da önemli bir aşama. Umuyorum, adalet yerini bulur" diye konuştu.

"Yaptığımız yürüyüş, kutsal bir yürüyüştür" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun bir partiyle bir kişiyle bir sivil toplum örgütüyle ilgisi yok. 80 milyonun adalet talebi için yürüyoruz."

Kılıçdaroğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin 'Adalet Yürüyüşü'ne yönelik eleştirilerine ise şöyle yanıt verdi: "Kendi görüşüdür, saygı duyarız. 'Adalet Yürüyüşü' içinde 'o, onu dedi, bu, bunu dedi' şeklindeki tavırdan özellikle kaçınmamız gerekiyor. Sayın Destici, onu söyleyebilir. Saygı duyuyoruz. Kendi görüşü o tarzdadır."

Kılıçdaroğlu, Bolu'da Şair Dertli'nin kabrini ziyaret ederek dua etti.

Yeniçağa ilçesi sınırlarındaki Şahnalar Köyü Yaşar Çelik Şair Dertli Kültür Parkı’ndan sabah saatlerinde yürümeye başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Kortejini Yeniçağa ilçesi girişinde, Mudanya Belediyesi bandosu ‘Onuncu Yıl’ marşı ile karşıladı.

Kılıçdaroğlu’na bugünkü yürüyüşü sırasında partisinin bazı milletvekilleri ve partililerin yanı sıra eşi Selvi ve oğlu Kerem Kılıçdaroğlu, oğlunun nişanlısı Mine Alşan, gazeteci-yazar Uğur Dündar, halk müziği sanatçıları Erdal Erzincan ve Tolga Sağ ve bazı Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Mehmet Raşit Tükel’in de arasında bulunduğu bazı TTB üyeleri de eşlik etti.

Yola çıkmasından itibaren iki kere mola veren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, yürüyüş sırasında değişik dillerde "adalet" yazılı tişörtler giymiş bir grupla bir süre yan yana yürüdü.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, yürüyüşün bugünkü etabında 21 kilometre yürüdü. 

Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşünün 9. Gününde, Bolu’nun Afşar Köyünde Gidiriş Mahallesi Köy Konağında vatandaşlarla iftar yemeği yedi.

Kılıçdaroğlu, Bolu Gerede yolu üzerinde bulunan Köroğlu Tesisleri yanındaki alanda konakladı.





Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları