loading
close
SON DAKİKALAR

Adalet yürüyüşü yarınlar için

Adalet yürüyüşü yarınlar için
Tarih: 07.07.2017 - 00:00
Kategori:

Ömer Faruk Eminağaoğlu; Halkın nefesini ensesinde hissetmesi ve gündemi doğrudan belirleyemez duruma düşmesi iktidarı ciddi anlamda tedirgin etmiştir.

Yargının iktidarın silahı haline dönüştüğü bir dönemi yaşıyoruz. 
Günümüzde darbeler topla tüfekle değil silah konumuna sokulan yargı yoluyla yapılıyor.
Yargı bağımsızlığı Cumhuriyet tarihinin en kötü günlerini yaşıyor.
Yargıya güven dibe vurmuş durumda.
Adalet mülkün temeli ancak artık bu tabloda iktidarın etkisindeki bir yargı ile adalete ulaşmak söz konusu değil.
Bu nedenle ülkenin dört bir yanında adaletsizlik yaşanıyor.
Cumhuriyet, müdafa-i hukuk denilerek her türlü farklılıkla bu topraklar üzerinde millet olmak ortak paydasıyla çıkılan kurtuluş ve kuruluş sürecinde halkın kendi hukukuna sahiplenmesinin eseridir.
Bugün yaşanan sancıların temelinde Cumhuriyete, hukuk devletine, Atatürk ilke ve değerlerine zaman içinde yapılan saldırılar yatmaktadır.
Cumhuriyet, elbette hukuk ve demokrasi yoluyla korunacaktır.
Cumhuriyetin ilke ve değerleri, nitelikleri, bu bağlamda demokrasi, bir tramvay gibi istenildiğinde inilip binilecek değil, her zaman sahiplenilecek ve yaşatılacaktır.
Bu nedenle bir demokratik hak kullanımı olarak, herkesin, halkın, bir siyasi düşünce farkı gözetmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin, milletin her unsurunun, adalet isteği ile bir araya gelmesi gerekmektedir.
Bu anlamda herkesin bu yürüyüşe bir başka anlam yüklemeden, kimseyi ötekileştirmeden, adalete, Cumhuriyete ve değerlerine sahiplenme adına katılması için çağrıda bulunuyorum.
Bu hareket CHP tarafından başlatılsa da bir siyasi partiye mal edilmemelidir.
Halkın nefesini ensesinde hissetmesi ve gündemi doğrudan belirleyemez duruma düşmesi iktidarı ciddi anlamda tedirgin etmiştir.
Yürüyünce sonlanan biten bir hareket olarak kalmaması ve de ülkede kurucu değerlere saldırılar dahil bir çok sorun yanında adalet ve terör, OHAL sorunlarının yine 18 ada, Kıbrıs, Kuzey Irak referandumu konuları da gözetilince takip edilecek yol haritası için de, uygulanacak kararların alınacağı bir Cumhuriyet Kurultayı toplanacağı açıklanmalı, yürüyüşün amacı bu şekilde de hukuk ve demokrasi yoluyla Cumhuriyete sahiplenme yönünden somutlaştırılmalıdır.

Ömer Faruk Eminağaoğlu

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları