loading
close
SON DAKİKALAR

Ağustos ayında erkekler tarafından 27 kadın öldürüldü

Ağustos ayında erkekler tarafından 27 kadın öldürüldü
Tarih: 06.09.2017 - 14:15
Kategori: Kadın

Ağustos ayında erkekler tarafından 27 kadın öldürüldü, 26 çocuk istismara uğradı, 35 kadına cinsel şiddet uygulandı, 4 kadının yaşam tarzına saldırıldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Ağustos ayında 27 kadının öldürüldüğünü açıkladı. Platformun hazırladığı raporda faili belli olmayan cinayetlerin arttığına dikkat çekilerek, "Kadınlar dere kenarlarında, sokaklarda, evlerinde işkencelerle öldürülmüş şekilde bulunuyor. Öldürülen bu kadınların failleri belli değil. Ağustos ayında kadın cinayetlerinin yarısından fazlasını yani, %63’ünü şüpheli ölümler oluşturuyor. Bu durum kadın cinayetlerindeki vahşetin bir başka boyutta korkunçluğunu gözler önüne seriyor" denildi.

Devlet kadın cinayetlerindeki artan bu vahşete karşı harekete geçmeli

Kadınların %22’sinin boşanmak istediği için, kendi hayatlarına dair karar vermek istedikleri için öldürüldüğü belirtilen raporda, "Kendi hayatlarına dair karar vermek isteyen bu kadınlar en yakınları tarafından işkence edilerek öldürülmeye devam ediyor. Öldürülen kadınların %26’sı ateşli silahla %30’u kesici aletle öldürüldü. Kadınların %37’si en yakınları (koca, erkek arkadaş, akraba) tarafından öldürüldü. Öldürülen kadınların %59’unun ise kim tarafından öldürüldükleri belli değil. Devlet kadın cinayetlerindeki artan bu vahşete karşı harekete geçmeli, öldürülen kadınların faillerini bulmalı, açığa çıkarmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Raporda kadın cinayetinin en çok yaşandığı iller ise şöyle sıralandı: Antalya 4, İzmir 3, Konya, Mersin ve Denizli’de 2.

37 çocuk annesiz kaldı

Rapora göre ağustos ayında öldürülen kadınların 12’si evliydi, 14 kadının çocuğu vardı. Anneler çocuklarının gözleri önünde öldürülmeye devam ediyor. 37 çocuk annesiz kaldı. Bu ay öldürülen kadınların 7’si, yani %26’sı 35 yaşın altındaydı.

26 çocuk istismara uğradı

Rapora göre 6 çocuk tecavüze uğradı, 20 çocuk taciz edildi, İstismara uğrayan çocuklardan 1’i engelliydi. 1 çocuk zorla evlendirilmek üzere kaçırıldı. Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 12 yaşındaki kız çocukları kaçırılan aile, çocuklarının evlendirilmek için bir aile tarafından alıkonulduğunu söyledi.

4 kadının kıyafeti bahane edilerek saldırıya uğradığı belirtilen raporda, polisin saldırganları koruduğu kaydedildi.

Raporda Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın "Türkiye'de kimse hakkında giydiği şorttan dolayı adli soruşturma yapılmıyor" şeklindeki açıklamasına yer verilerek, "Bu ay 4 kadın kıyafeti bahane edilerek saldırıya uğradı. Şort giyene değil ona saldırana soruşturma açılır" denildi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları