loading
close
SON DAKİKALAR

Aile Bakanı: Kadının statüsünü güçlendirmede devrim niteliğinde çalışmalara imza atıldı

Aile Bakanı: Kadının statüsünü güçlendirmede devrim niteliğinde çalışmalara imza atıldı
Tarih: 19.10.2017 - 14:34
Kategori: Gündem

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya: Kadınla ilgili pek çok sorunun temelinde eğitim konusu yer alıyor. Türkiye olarak son 15 yılda özellikle kız çocuklarımızın eğitimlerinin artırılması alanında çok önemli bir başarıya imza attık.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinde Kadının Rolü Zirvesi, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, zirvenin açılış konuşmasında ekonomik büyümenin günümüzde tüm ülkeler için önemli bir hedef olduğunu belirterek, “Bir ülkenin sürdürülebilir kalkınma hedefine de sahip olması gerekir. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinde kadınlarımızın toplumun her alanına katılımlarını sağlamak, onların statüsünü güçlendirmek, temel unsurlardan biridir” dedi.

Son 15 yılda Türkiye’de anayasal ve yasal düzenlemelerle kadının statüsünü güçlendirme alnında devrim niteliğinde çalışmalara imza atıldığını öne süren Kaya, “Kadınla ilgili pek çok sorunun temelinde eğitim konusu yer alıyor. Türkiye olarak son 15 yılda özellikle kız çocuklarımızın eğitimlerinin artırılması alanında çok önemli bir başarıya imza attık. Özellikle Cumhurbaşkanımızın eşinin bizzat himaye ettikleri projelerle önemli başarılara birlikte imza attık” diye konuştu.

“Kadınların tecrübelerinden faydalanmamak bizim için milli bir kayıptır”

Millet olarak beşeri sermayenin yarısını kadınların oluşturduğunu söyleyen Bakan Kaya, “Kadınların bilgisinden, yeteneğinden, sezgi gücünden ve tecrübelerinden faydalanmamak bizim için milli bir kayıptır” dedi. İşveren olarak çalışan kadınların oranı yüzde 14.6 olarak açıklayan Bakan Kaya, bu oranında yeterli olamadığını belirterek yukarıya çekmek için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

İHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları