loading
close
SON DAKİKALAR

Aile hekimleri Ankara'da eylem yaptı

Aile hekimleri Ankara'da eylem yaptı
Tarih: 14.12.2014 - 11:41
Kategori: Sağlık, Yaşam

Türk Tabipler Birliği Aile Hekimleri Kolu, Sağlık Bakanlığı'nın aile hekimlerinin çalışma koşullarını değiştiren yeni genelgesine karşı bakanlık önünde eylem yaptı...

Türk Tabipler Birliği Aile Hekimleri Kolu, Sağlık Bakanlığı'nın aile hekimlerinin çalışma koşullarını değiştiren yeni genelgesine karşı bakanlık önünde eylem yaptı...

Türk Tabipler Birliği Aile Hekimleri Kolu, Sağlık Bakanlığı'nın aile hekimlerinin çalışma koşullarını değiştiren yeni genelgesine karşı bakanlık önünde eylem yaptı. Hekimler, "Bu genelge çekilene kadar mücadelemizin dozunu arttırarak sürdüreceğiz" dedi.

Aile hekimleri, Sağlık Bakanlığı'nın zorunlu nöbet ve çalışma koşulları ile ilgili yeni genelgesini Sağlık Bakanlığı önünde protesto etti. Dün grevde olan sağlık emekçileri, bugün de Ankara'da Kolej Meydanı'nda miting düzenledi.

Sağlık emekçileri, yeni genelgeyle çalışma saatlerinin Cumartesi günleri zorunlu nöbetlerle 72 saate çıkarılmasına itiraz etti.

Aile hekimleri Ankara'da eylem yaptı

‘ÇAĞDAŞ KÖLELİK ÇALIŞMA DÜZENİ’

Basın açıklamasında "Halkı tüketim nesnesine dönüştüren, ülke çapında sağlık hizmetlerine başvuru sayısını yılda ortalama 10’lara çıkaran, acilleri tıka basa dolduran, niteliği düşük sağlık hizmet anlayışı çökmüştür; oluşan tahribatın Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) gece gündüz açık tutarak giderilemeyeceği ortadadır. ASM çalışanlarının dinlenme hakkını elinden alan, tek taraflı sözleşme dayatan, iş güvencesi olmayan, istismara açık ceza puanlarıyla, para kesintileriyle kendine has özel ‘çağdaş kölelik çalışma düzeni’ dayatmalarına karşı sessiz kalmadık, kalmayacağız" ifadeleri yer aldı.

'BU GENELGEDEN VAZGEÇİN'

Açıklamanın devamında, "Sağlık Bakanlığı’nı buradan bir kez daha uyarıyoruz, ASM sağlık çalışanlarının yitirilmiş temel hakları üzerine yenilerini ekleyerek, haftada 40 saat çalışma üzerine, hafta sonları ve hafta içleri esnek çalışma dayatmalarından vazgeçin. Birinci basamak sağlık çalışanları olarak, iş güvencesi, insani çalışma koşulları, şartlara bağlı olmayan emekliliğimize yansıyacak emeğimizin karşılığı bir ücret, mesleki bağımsızlık ve dayanışma içinde toplumun her kesimini kapsayacak, katkı ve katılımsız, eşit koşullarda nitelikli sağlık hizmeti sunmak istiyoruz" denildi.

Aile hekimleri sonuç alınana kadar her Cumartesi günü eylemlerin tekrarlanacağını ve mücadelenin dozunun artırılarak sürdürüleceğini belirtti.

Odatv.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları