loading
close
SON DAKİKALAR

Akif Beki'nin 'Yurt Atayün kelepçeyi kendi istedi' iddiasına yalanlama

Akif Beki'nin 'Yurt Atayün kelepçeyi kendi istedi' iddiasına yalanlama
Tarih: 24.07.2014 - 17:45
Kategori: Gündem

Akif Beki, bu uygulamayı, 'Atayün'ün kendisinin istediğini' yazmıştı...

Emniyete yönelik operasyonda gözaltına alınan, eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün elleri arkadan kelepçeli olarak sağlık muayenesine getirilmesi tartışma yaratmış, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da dahil pek çok kesim bu uygulamaya tepki göstermişti. Ancak Hürriyet yazarı Akif Beki, bugünkü yazısında, Yurt Atayün’e ters kelepçenin kendi isteğiyle takıldığını ve bunun tutanakta da yer aldığını yazdı ve bu taleple bir ‘algı operasyonu’nun amaçlandığını öne sürdü. Bu iddiayı sorduğumuz Yurt Atayün’ün avukatı Niyazi Atasoy ise Akif Beki’nin yazısında dile getirilen iddianın doğru olmadığını belirterek, “Böyle bir tutanak varsa bile müvekkilimizin imzası yoktur” dedi.

Yurt Atayün’ün avukatı Niyazi Atasoy, “Yurt Atayün kendisi kelepçe istemedi. Kelepçe takılırken usule aykırı olduğu, bizzat davet üzerine gelerek teslim olduğu, kaçma şüphesinin olmadığı, bu nedenle kelepçe takılamayacağına dair itiraz edildi. Bu itiraza rağmen kelepçe takıldı. Kendi rızasıyla değil, itirazına rağmen takıldı” dedi.

Avukat Atasoy, “Tutanakta yazılı kendi isteğiyle kelepçe takıldı iddiasına ne diyorsunuz” yönündeki soruya ise “Böyle bir tutanak varsa bile müvekkilimizin imzası yoktur. Bilgisi dışında tutulmuştur” yanıtını verdi. Atasoy, Yurt Atayün’ün kesinlikle kelepçe takılmasına yönelik bir talebinin olmadığını da ekledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları