loading
close
SON DAKİKALAR

Akif Beki: Yurt Atayün ters kelepçeyi kendisi istedi

Akif Beki: Yurt Atayün ters kelepçeyi kendisi istedi
Tarih: 24.07.2014 - 16:15
Kategori: Gündem

İşte tepki çeken bu uygulamaya ilişkin bugün çok ilginç bir iddia ortaya atıldı...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyon kapsamında 22 Temmuz günü gözaltına alınan emniyet mensupları arasında yer alan eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün, elleri arkadan kelepçeli olarak sağlık muayenesine getirilmesi tartışma yaratmış, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, tepki çeken bu uygulamayı isim vermeden eleştirmişti.

İşte tepki çeken bu uygulamaya ilişkin bugün çok ilginç bir iddia ortaya atıldı. Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki’nin iddiasına göre Atayün, kendisine refakat eden polislerden, ellerinin arkadan kelepçelenmesini bizzat istemişti.

Akif Beki, Yurt Atayün’ün kendisini gözaltına alan polislere, “Madem kelepçeleyeceksiniz, arkadan kelepçeleyin” dediğini ve polislerin de bu sözleri bir tutanağa geçirdikten sonra kendisine ters kelepçe taktığını ve bu talebin bir ‘algı operasyonu’ yaratmayı amaçladığını yazdı.

Terörle Mücadele Şubesi’nin eski müdürü olan Yurt Atayün, bir dönem kendi emri altında çalışan TEM Şube polisleri tarafından sağlık kontrolüne getirilişinde, "Kimin ülkemizde operasyon yaptığı çok net görülüyor" demiş, muayeneden çıkarken de basın mensuplarına "Sistematik olarak psikolojik işkence yapılmaktadır" diye seslenmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları