loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li vekilden işçiye: Sendikaya üye olurken bana mı sordun

AKP'li vekilden işçiye: Sendikaya üye olurken bana mı sordun
Tarih: 14.10.2017 - 16:09
Kategori: Sendika

Kocaeli'de bulunan Evyaport Limanında çalışırken sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten atılan bir liman işçisi, aradığı AKP'li vekilin kendisine 'Sendikaya üye olurken bana mı sordun" cevabını verdiğini ifade etti.

Sendikalaştıkları için işten atılan bir liman işçisi, yaşadıkları sorunları dile getirmek için aradığı AKP'li vekilin kendisine "Sendikaya üye olurken bana mı sordun, işveren ne diyorsa onu yapacaksın" dediğini ifade etti.

Evrensel'den Gözde Tekin'in liman işçileri ile yaptığı söyleşinin ilgili kısmı şu şekilde:

Evyaport Limanında çalışan ve sendikalaştıkları için işten atılan bir işçiyle yan yana geliyoruz bu kez.

Ben daha önce 6 yıl Arçelik LG’de çalıştım, sonra limana başvurdum. Fabrika ile liman arasında çok büyük fark var. Fabrikadayken iyi de olsa, kötü de olsa sendikalıydım. Limanda çalışırken hafta sonu izin günümde bile izin istiyordum. ‘Sana mesai yazdıysak gelmek zorundasın, gelemeyeceksen de yerine birini bulacaksın’ diyorlardı. Üst üste gece vardiyasında çalıştığımız haftalar da oluyordu. Ben bütün bu koşulların değişmesi için bireysel olarak sendikaya üye oldum ve içeride çalışma yürütmeye başladım. Sonra başka arkadaşlarla bu işi sürdürdük. Bu süreçte bir sürü hatalar, yanlışlar oldu. Sendikanın eksik bıraktığı yerler de oldu. İşten atıldıktan AKP’li bir vekili aradım. Neticede ben de bu partiye oy verdim. ‘Bizlere destek olun’ demek için aradım. Vekil bana ‘Sendikaya üye olurken bana mı sordun, işveren ne diyorsa onu yapacaksın’ deyince bende film koptu. Anladık ki bizim vekilimiz değiller.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları