loading
close
SON DAKİKALAR

Akpınar net konuştu: Kaldırım işgallerini bitireceğiz

Akpınar net konuştu: Kaldırım işgallerini bitireceğiz
Tarih: 18.04.2014 - 14:47
Kategori: Yerel

Karşıyaka'nın en işlek noktalarındaki kaldırım işgalleri ve işporta sorununu kalıcı olarak çözmek isteyen Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bostanlı'daki işletme sahipleri ile buluştu...

Karşıyaka'nın en işlek noktalarındaki kaldırım işgalleri ve işporta sorununu kalıcı olarak çözmek isteyen Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bostanlı'daki işletme sahipleri ile buluştu. Park Kafe'deki toplantıya BESİAD yöneticileri, belediye meclis üyeleri, ilgili bürokratlar ve çok sayıda esnaf katıldı. İşgal ve işportayı kaldırma konusunda kararlı olduğunu belirten Akpınar “Kalıcı çözümü sağlamak için kararlıyım. Bu sorunu belediye, esnaf ve vatandaş olarak birlikte çözeceğiz” dedi. İşletme sahipleri de işgal ve işporta konusunda yapılacak düzenlemelere destek vereceklerini söyledi.


“BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”
Karşıyaka’nın ve Bostanlı'nın işporta tezgahları ve kaldırım işgalleri ile anılmasını istemediğini söyleyen Başkan Akpınar “Gerekli düzenlemeleri hep birlikte yapacağız ve kentimiz bu konuda hem İzmir'e hem Türkiye'ye örnek olacak. Belediye, esnaf ve vatandaş uyumu noktasında da rol model olacağız. Sorunun kalıcı çözümü için kararlıyım. Vatandaşlarımızın mutluluğu için bunu yapacağım. El ele verirsek her şeyi daha kolay çözeriz. Kimseye bir ayrıcalık tanımam. Bunu yaparsak kent düzenini kaçırmış oluruz. Önümüzdeki haftadan itibaren hızlı ve kararlı bir şekilde bu sorunu ortadan kaldırmak için çalışacağız. Mahalle temsilcileri seçilecek. Sorunlar ve çözüm süreçleri bu heyet tarafından takip edilecek. Önümüzdeki süreçte butik sokaklar yaratacağız” diye konuştu.


“VATANDAŞ RAHATSIZ”
İlçenin en hareketli merkezlerinde kaldırım işgallerinin ve işporta satışların arttığını ve bu konuda vatandaşlardan yoğun şikayet aldıklarını dile getiren Başkan Akpınar, sorunu kökten ve kalıcı olarak çözeceklerini söyledi. Yasal işlemlerin yanı sıra, uzlaşı formülünü de devreye sokacaklarını belirten Akpınar "Belediye olarak esnafla aynı yerdeyiz. Çünkü ikimiz de halk için çalışıyoruz, hizmet veriyoruz. Vatandaşlar, kentin önemli merkezlerinde kaldırımda rahat yürüyememekten son derece rahatsız. Çevre kirliliği ve gürültü de buna eklenince sorun büyüyor. Vatandaş rahatsızsa biz de huzursuz olmalıyız. Kendimizi onların yerine koyup empati yapmalıyız” dedi.


“KARŞIYAKALININ HAKKINI KORUYACAĞIM”
Kaldırım işgali ve işporta konusunda yasal uygulamaları yerine getirmeye devam edeceklerini söyleyen Akpınar “Yasal görevlerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz, ancak sadece ceza keserek yerel yöneticilik yapılamaz. Esnafın da gereken kurallara uyması lazım. İşletme sahiplerinin daha fazla para kazanması için ihtiyaç duyulan düzenlemeleri tabi ki yapacağız, ancak vatandaşın da hakkını korumak zorundayız” diye konuştu. Toplantıda konuşan işletme sahipleri de işgal ve işporta konusunda yapılacak düzenlemelere destek vereceklerini söyledi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları