loading
close
SON DAKİKALAR

Ali Tatar Edebiyat ödülleriyle ölümsüzleşiyor

Ali Tatar Edebiyat ödülleriyle ölümsüzleşiyor
Tarih: 25.05.2015 - 20:47
Kategori: Özel Haberler

Yarbay Ali Tatar'ın ailesi anısına geleneksel olarak düzenlenecek ve Ali Tatar'ı ölümsüzleştirecek olan edebiyat ödülleri programını açıkladı...

Yarbay Ali Tatar'ın ailesi anısına geleneksel olarak düzenlenecek ve Ali Tatar'ı ölümsüzleştirecek olan edebiyat ödülleri programını açıkladı...

İçinden geçtiğimiz hukuksuzluk sürecine karşı direncin en önemli sembollerinden bir olan Ali TATAR’ın anısına, ailesi gelenekselleşmek üzere bir edebiyat etkinliği düzenliyor...

Ali Tatar Edebiyat Ödülü’nün ilki 2015 yılında “kısa öykü” dalında yapılıyor. İzleyen yıllarda ödülün, şiir, roman, deneme ve anı dallarında dönüşümlü olarak yapılması planlanıyor.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Bu yılın seçici kurulu şu isimlerden oluşuyor:

* Adnan ÖZYALÇINER

* Osman ŞAHİN

* Erendüz ATASÜ

* Zerrin TAŞPINAR

* Ali BALKIZ

* Gülümser HEPER

* Sencer BAŞAT

Yarışmaya katılım için, konu ve yaş sınırlaması olmamakla birlikte, eserlerde Ali TATAR’ın yaşamı ve mücadelesinden hareketle, insan onuru, hak ve özgürlüğünü çağrıştıran imge ve değerler göz önünde bulundurulacak.

Yarışmanın başvuru tarihi, 5 Eylül-25Ekim 2015 tarihleri arasındadır. Sonuçlar 19 Aralık 2015 tarihinde ilan edilecek;yarışmaya katılan eserlerden dereceye giren ilk üç eser, 11 Şubat 2016 tarihinde ödüllendirilecektir.

Yarışma ile ilgili eşgüdüm ve sekreterya için iletişim bilgileri: Ahmet TATAR Cep Tel: 0555 374 01 42, e posta ataahmettatar@gmail.comve internet adresi www.yarbayalitatar.com


ALİ TATAR EDEBİYAT ÖDÜLÜ

Katılım Koşulları

1. Ali TATAR’ın anısına ailesi tarafından düzenlenen edebiyat ödülünün ilki “kısa öykü” dalında yapılacaktır. İzleyen yıllarda ödülün dalı; şiir, roman, deneme ve anı olarak değişebilecektir.

2. Yarışmaya katılım için konu ve yaş sınırlaması olmamakla birlikte, eserlerde Ali Tatar’ın yaşamı ve mücadelesinden hareketle, insan onuru, hak ve özgürlüğünü çağrıştıran imge ve değerlerin göz önünde bulundurulması önerilir.

3. Yarışmanın başvuru tarihi, 5 Eylül-25 Ekim 2015 tarihleri arasındadır. Bu tarihten sonra gelecek öyküler kabul edilmeyecektir.

4. Yarışmaya katılacak öykü daha önce internet siteleri dâhil hiçbir yerde yayınlanmamış ve herhangi bir yarışmada ödül almamış olmalıdır.

5. Her yarışmacının eseri bilgisayarla “ariel” yazı karakterinde 12 punto ve 1,5 satır aralığı ile A4 boyutunda yazılacak ve 7 nüsha olarak gönderilecektir.

6. Eserin üzerinde ve/veya herhangi bir sayfasında kimlik bilgileri yer almayacaktır. Bunun yerine eserin ilk sayfasının sağ üst köşesine rumuz yazılacaktır.

7. Yarışmaya katılmak isteyen adaylar, şartnamenin ekinde bulunan başvuru dilekçesini dolduracaklar ve imzalayacaklardır.

8. Eser ve başvuru dilekçesi ayrı ayrı zarfların içine konacak ve bu zarfların üzerine katılımcılar sadece rumuzlarını yazacaklardır.

9. Eserler yarışmacılara geri verilmeyecek/gönderilmeyecektir.

10. Yarışmanın sonuçları 19 Aralık 2015 tarihinde ilan edilecektir.

11. Yarışmaya katılan eserlerden dereceye giren ilk üç eser, 11 Şubat 2016 tarihinde yapılacak ödül töreninde, plaket ve kitap setiyle ödüllendirilecektir.

12. Dereceye giren eserler ile seçici kurulun uygun gördüğü diğer eserler, bir kitapta toplanarak Ali Tatar’ın bir sonraki anma etkinliğine kadar yayınlanmış olacaktır.

13. Katılımcılar öykülerini en geç 25 Ekim 2015 tarihine kadar, elden bırakarak ya da posta yoluyla, Hoşdere Caddesi Reşat Nuri Sk. No.2/1 Yukarı Ayrancı-Ankara adresine ulaştırmalıdırlar. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

14. Yarışmaya gönderilen eserler ödül kurulunca bir ön elemeye tabi tutulacak, bu şartnamenin herhangi bir maddesine aykırılığının tespit edilmesi durumunda, yarışma dışı bırakılacaktır.

15. Yarışma ile ilgili koordinasyon ve sekreterya için iletişim bilgileri: Ahmet Tatar Cep Tel: 0555 374 01 42, e posta ataahmettatar@gmail.com ve internet adresi www.yarbayalitatar.com

SEÇİCİ KURUL

* Adnan Özyalçıner

* Osman Şahin

* Erendiz ATASÜ

* Zerrin TAŞPINAR

* Ali BALKIZ

* Gülümser HEPER

* Sencer BAŞAT

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları